På gång i Sågenprojektet

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Etapp ett av Sågenprojektet är snart färdig. Sex föreningar har i skrivandets stund flyttat in i lokalerna och fler är på väg.

- Det återstår några tekniska lösningar som ska till men det jobbar vi på för fullt, berättar Filip Schröder som är en projektledarna som arbetar med Sågen.
Som verksamhetsutvecklare är Filip och kollegan Heléne Lindqvist ett stöd till föreningarna i deras arbete för gemenskap och synergieffekter.

- Vi arbetar för att få igång en paraplyorganisation och en samlande kraft i huset, säger Heléne. I rollen som projektledare ingår också att arbeta med struktur och rutiner för huset. Och att lyfta själva andan.
Många lokaler i Sågenhuset är idag näst intill inflyttningsklara. Det som återstår är att få allting att funka ihop vilket kan vara en utmaning på en pågående byggarbetsplats.

- Vi har fått lära oss ett helt språk inom det området, berättar Heléne. Det är många system som behövs i ett hus som detta och mycket är nytt, både för oss och för föreningarna.
Framåt kommer Filip och Heléne att vara på plats i Sågenhuset, med varierade uppgifter.

- Vi kommer finnas där för föreningarna och även besökarna till huset, säger Filip. Så småningom är tanken att Sågen ska vara självförsörjande och det är spännande att vara med på den resan.

Som en del av det större projektet för området ska en aktivitetspark byggas utanför huset. Den kan du läsa mer om här.

Så här ser det ut på Sågen