Träffpunkt Elfdalen

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Projekt Träffpunkt Elfdalen är ett samarbete mellan Klippans kommun, Klippans hembygdsförening, Fyshuset, Trädkonstnär Leonard Anton, OK kompassen, Klippans scoutkår och Nordvästpassagen. Genom projektet vill vi skapa en träffpunkt för alla som bor i och besöker Klippans kommun. På Elfdalen i Klippan ska det finnas utrymme för fysisk aktivitet och kreativa uttryck. Det ska också vara en plats för lugn och ro och vara en träffpunkt där generationer möts.

Allting på området är öppet för allmänheten och fritt att användas, med undantag för Össjökrog som behöver bokas.

Ett område med många nya aktiviteter för hela familjen
Genom projektet har området rensats upp och platsen blivit öppnare och mer tillgängligt. Ett utegym har öppnats för alla som vill komma och motionera. Nytt på området är också en offentlig toalett som är tillgängliganpassad och är utrustad med skötbord. Ett nytt grillhus står färdigt och redo för utflykter.

I vår har ett sju meter långt vikingaskepp tagit plats på området och blivit en del av en balanslekplats som lockar till rörelse och lek. Under sommaren har en domarring och en fantasistig fylld av vackra skulpturer och broar byggts. I Elfdalen finns sedan tidigare en utomhusscen som inte använts, den har nu rustas upp.
För friluftsmänniskan har orienteringskontroller satts upp i skogen bakom området som skolor och allmänheten kan använda. En hundrastgård har tagit plats på området och de närliggande vandringsstigarna har rustats upp. Scouterna satte upp vindskydd som byggts på Tegelbruksskolan under våren. Eleverna på tegelbruksskolan har även gjort en anslagstavla för information om området. 
Össjökrog har gjorts om och renoverats så att den kan hyras för fest, möten och andra tillställningar. 

Viss finputsning återstår och fantasistigen ska fortsätta att utvecklas tillsammans med barnen.
Träffpunkt Elfdalen invigdes den åttonde september.


Området Elfdalen ligger i Klippan vid Elfdalen Camping och Klippans hembygdsförening.
Träffpunkt Elfdalen är ett Leaderprojekt. Här kan du läsa mer om Leader och finansiering genom det.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utegymmet på området.

Tidigare nyheter i projektet
Träffpunkt Elfdalen tar nästa steg
Publicerad 24 maj 2018