Gå till innehåll

Vill du hjälpa dina anställda att må bra?

Illustration av människor som hjälper varandra klättra upp på block i gllädje.

Som arbetande förälder kan det vara svårt att få tiden mellan arbetet, hemmet och barnens alla fritidsaktiviteter att gå ihop. Vi letar därför nu efter arbetsgivare som genom oss skulle vara intresserade att erbjuda föräldrautbildning på arbetsplatsen.

I Klippans kommun arbetar vi sedan några år tillbaka med implementering och utveckling av föräldraskapsstöd och däribland föräldrautbildning. Klippans kommuns Mobila teamet skapades 2020 och ett av våra fokusområden är just föräldraskapsstöd. I denna fråga har vi ett brett samarbete i vår organisation.

Genom att arbeta förebyggande och främjande kan vi undvika stora kostnader för såväl individ som samhälle. Föräldrautbildningar är en kostnadseffektiv insats vilket visas i undersökningar gjorda av Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd i slutändan kostnadseffektivt.

Fördelar och effekter av föräldrautbildningar

  • Effektiv insats för folkhälsa
  • Ge föräldrar kunskap och möjlighet till ett jämställt föräldraskap
  • Främja goda relationer mellan föräldrar och deras barn så att barn känner sig trygga och förstådda
  • Minska våld i nära relationer
  • Minska framtida problembeteendet hos barn och unga
  • Lägga våra resurser innan problem uppstått

För att öka föräldrars välmående är såväl privat som offentlig sektor viktiga kuggar. Att föräldrar får en mer välfungerande vardag påverkar såklart också arbetsplatserna där de arbetar, med ett bättre arbetsklimat och färre sjukskrivningar som följd.

Ett förslag är att utbildningen sker vid till exempel möten, därmed behöver föräldrarna inte ta ledigt eller gå tidigare för att gå utbildningarna.

Låter detta intressant för dig som arbetsgivare och för dina medarbetare? Kontakta gärna Sara Andersson, samordnare för föräldrautbildningar på Mobila Teamet i Klippans kommun.

Telefon: 0435-285 35
E-post: sara.andersson5@klippan.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 januari 2023