Gå till innehåll

Destination Rönne å och Ringsjön planerar fototävling

Logotyper för Leader och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Destination Rönne å och Ringsjön är en gemensam satsning där kommunerna Klippan, Hörby, Höör, Eslöv, Åstorp och Ängelholm samarbetar för att Rönne å och Ringsjön ska bli en självklar plats för naturturism och upplevelser. Nu ska en naturfototävling för amatörfotografer arrangeras där företag, föreningar och boende i de sex kommunerna bjuds in för att vara med och planera tävlingen.

Tävlingen ska hållas under maj och juni år 2023 och ett urval av bilderna kommer att visas på en utställning under hösten samma år.

– Vi vill skapa en dialog och ta del av andras erfarenheter. Samtidigt vill vi att företag och föreningar ska kunna dra nytta av arrangemanget. Om en kanotuthyrare kan använda tävlingen för att hyra ut fler kanoter under tävlingsperioden så är ju det fantastiskt. Och en förening skulle kunna dra ihop en fotodag för sina medlemmar, menar Malin Tan som är projektledare.

Det är många bitar som ska på plats innan tävlingen kan dra igång. Kriterier för vinnande bidrag och tävlingens tema är så klart två viktiga bitar. Men en annan viktig del är hållbarhet.

– Vi har många skyddsvärda platser och känsliga områden och djur och vi vill att alla som deltar i tävlingen förstår det. Just nu pågår ett arbete med att ta fram tips till tävlingsdeltagare gällande hur vi rör oss och fotar hållbart i naturen. Det är redan självklart för många men för andra kan det vara otydligt. Vi som arrangör ska ge bra förutsättningar för hållbart fotande, berättar Malin.

När tävlingen är genomförd ska ett urval av bilderna visas i en fotoutställning. Ambitionen är att fotoutställningen, som planeras till hösten, ska kunna visas i sex kommuner samtidigt.

– Visst hade det varit fantastiskt om alla kommuner kan ha utställningen samtidigt? Vi håller på att kolla om det är praktiskt och ekonomiskt genomförbart, men det hoppas vi verkligen, avslutar Malin.

Kontakt för mer information

Malin Tan, Projektledare för Destination Rönne å och Ringsjön
malin.tan@engelholm.com
073-592 13 99

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 januari 2023