Gå till innehåll

Enhetschef LSS-gruppboende

Athena

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Klippans kommun söker enhetschef till LSS gruppboende Apollo och Athena. Enheterna ligger centralt beläget i Klippans centrum, där samtliga enheter återfinns i samma fastighet, men på olika våningsplan. Tillsammans med dina medarbetare, och övriga kollegor i huset, arbetar ni i ett nära samarbete för brukarnas bästa. I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Uppdraget som enhetschef innebär att du planerar, utvecklar och följer upp din verksamhet, samt ger dina medarbetare stöd i det dagliga arbetet. Du har personal-, budget-, och arbetsmiljöansvar samt ansvarar för kvalitet och utvecklingsarbete. Utöver detta kommer du även att ha huvudansvaret för att fastställa schema och bemanningskrav, med hjälp av koordinator och stödfunktion inom din förvaltning. Uppdraget innebär också att du, utifrån styrdokument och ekonomiska förutsättningar, formulerar och omsätter visioner och mål i din verksamhet. I rollen ingår att tillsammans med dina kollegor utveckla och driva verksamheten mot ständiga förbättringar och följa upp verksamhetens resultat. Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, som består av verksamhetschef och fyra enhetschefer. Tillsammans med dina chefskollegor har ni ett gemensamt ansvar för helheten. Du kommer att ingå i en förvaltningsövergripande funktion "Chef i beredskap". I rollen ingår nära samarbete med bland annat kollegor, brukare och anhöriga. Förutom att vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med fokus på verksamhetens, medarbetarens och den enskildes bästa, har du som chef i Klippans kommun förmånen att få möjlighet att delta i vårt ledarutvecklingsprogram. Vi vill med programmet ge våra chefer de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb och utvecklas i sin roll. Vi strävar mot att kommunens chefer ska ha ett ledarskap präglat av tillit och samskapande, där medarbetare och chefer tillsammans utvecklar en miljö där vi vill varandras framgång, vågar sticka ut och har kul i jobbet.

Kvalifikationer

Vi utgår från att du har en relevant akademisk utbildning, gärna i kombination med erfarenhet av ledarskap, personalansvar, arbete inom LSS och de olika diagnoserna med utmanande beteende. Det är positivt om du har erfarenhet av att vara chef i en politisk styrd organisation. Du behöver ha god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Diverse IT-system och datorvana är din vardag, så du behöver vara bekväm med att arbeta digitalt. Du är en person som leder medarbetare genom tillit, respekt och delaktighet. Du har förmågan att delegera arbetsuppgifter samt ger råd, stöd och möjlighet för dina medarbetares utveckling. Genom att tydligt kommunicera uppdrag och mål, skapar du engagemang och motivation i det som ska göras. Du har intresse av att driva förändringsarbete och vill vara med i arbetet att möta framtidens utmaningar inom vår verksamhet. Du uppmuntrar nytänkande och ser möjligheter där andra ser hinder Du har en god strategisk förmåga och är kvalitetsmedveten i det du gör. Du är trygg i dig själv och säker i din yrkesroll även när du stöter på utmaningar. Du trivs med att arbeta både självständigt och samarbeta med andra, samt att du är lyhörd för den kompetens som finns hos verksamhetens medarbetare. Då resor kan förekomma i tjänsten underlättar det om du har körkort, då kommunen har en egen bilpool, men det är inte avgörande för uppdraget. Övrigt om rekryteringsprocessen: Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och bokar in intervjuar med intressanta kandidater under ansökningstiden. För de kandidater som går vidare till en andra intervjuomgång kan det bli aktuellt att få träffa ytterligare personalgrupper samt genomföra olika tester. Intervjuomgång två är planerad att genomföras under de första tre veckorna i oktober.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-9-30
Referensnummer:
C153389-2023-2
Ansök Här

Kontakt

Ulrica Månsson
Verksamhetschef IFO/FS
0435-28443
ulrica.mansson@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal som fungerar som stöd i vissa frågor för dig som medarbetare men även ger dig tillgång till åtskilliga förmåner. Klippans kommun har rökfri arbetstid. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister innan ett anställningsavtal kan skrivas.