Gå till innehåll

LSS-handläggare

Myndighet bistånd LSS, äldreomsorg

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Socialförvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 550 medarbetare och har socialnämnden som uppdragsgivare. Vi är en dedikerad och engagerad förvaltning. Vi välkomnar driv, framåtanda och nya idéer som kan bidra till att utveckla våra arbetssätt och skapa en modern och attraktiv organisation med fokus på medarbetarskap och ledarskap. Vi ska bidra till våra kommuninvånares bästa. Hos oss får du möjlighet att göra avtryck och vara med och forma den framtida socialtjänsten i Klippan! Verksamhetsområdet myndighet är en del av Socialförvaltningen. Inom verksamhetsområdet myndighet finns tre enheter, enheten för barn, unga och familj, enheten för äldreomsorg, bistånd och LSS samt enheten Vuxna myndighet. Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Som handläggare hos oss kommer du att utreda, bedöma och följa upp behov hos både, barn, unga och vuxna främst utifrån LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) men också till viss del utifrån SoL (Socialtjänstlagen) för de som omfattas av personkrets LSS. Du kommer att arbeta tillsammans med två erfarna LSS-handläggare. Du deltar i verksamhetsutveckling och samarbetar med kollegor och chefer inom Klippans kommun för att bidra till en välfungerande och kvalitativ verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och godkänd socionom eller har annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat med LSS/myndighetsutövning sedan tidigare, samt har erfarenhet av det personliga mötet med personer med olika funktionsvariation. Då resor förekommer i tjänsten krävs det att du har B-körkort. Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket, och god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. För oss är det viktigt att du har förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut. Du har även en god initiativförmåga. Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete samt lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Du har mod och klarar att arbeta med utveckling både på enheten och på det personliga planet i en lärande organisation.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-9-28
Referensnummer:
C154222-2023-2
Ansök Här

Kontakt

Jonna Bramberger
Enhetschef
0435-28560
jonna.bramberger@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister. Handläggningstiden kan vara upp till två veckor. Att begära ett utdrag ur belastningsregistret från polisen kostar inget.