Gå till innehåll

Stödpedagog/fritidspedagog

Ljungbyhedsskolan

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är ”en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet”. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan Ljungbyhedsskolan ligger ca 12 km från Klippans centrum i ett naturskönt område med skogen och Rönneå som närmsta grannar. Vi är en outdoorskola som betyder att vi bedriver en del av vår verksamhet utomhus både på skoltid och i fritidshemmet. Vi är en F-9 skola med ca 370 elever på hela skolan med ett fritidshem om ca 100 elever. För oss är lust och glädje viktiga ingredienser i lärandet, vare sig du är elev eller vuxen. Vi ser en stor fördel i att arbeta tillsammans, att utvecklas och att finnas för varandra.

Arbetsuppgifter

Arbeta med elever som har behov av att vara i ett mindre sammanhang på förmiddagarna tillsammans med specialpedagog och fritidspedagog inom det sociala samspelet. Du har en yrkesroll som innebär att ge vardagsstöd åt elever med framförallt kognitiva funktionsnedsättningar och ansvarar för t.ex. kartläggning av deras förmågor och med att utarbeta genomförandeplaner som lägger grunden för arbetet. Viktigt att du har en stor erfarenhet av att arbeta med elever som har NPF. Under din tid på eftermiddagen i fritidshemmet ska du genomföra planering, uppföljning och utvärdering av fritidshemmets verksamhet i linje med våra styrdokument. Med en helhetssyn på undervisning över hela dagen och på elevernas utveckling och lärande samverkar du tillsammans med andra professioner så som lärare, EHT och hemmet. Du arbetar aktivt för att vara med och utveckla fritidsverksamheten på Ljungbyhedsskolans fritidshem.

Kvalifikationer

Du ska ha Utbildning i NPF och/eller fritidspedagog Du ska vara väl förtrogen med uppdraget utifrån lagar och styrdokument som reglerar verksamheten. Vi söker dig som är flexibel, dynamisk och som brinner för fritidshemmets uppdrag. Du föredrar att arbeta i team men är likaså självständig. Du besitter god kommunikativ kompetens och uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt. Du har ett omvärldsfokus och är insatt i forskning och utveckling som hör fritids och skola till. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde den 9 augusti 2023
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-5-30
Referensnummer:
C131595-2023-1 - Kopia
Ansök Här

Kontakt

Chanette Bellander
Rektor
0435-284 20
chanette.bellander@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.