Gå till innehåll

Socialsekreterare Barn, unga och familj

Myndighet Barn, Unga & Familj

Om arbetsplatsen

Vi söker en engagerad och driven socialsekreterare som vill göra verklig skillnad för barn och unga i vår gemenskap. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas i en stimulerande miljö där din kompetens och engagemang uppskattas. I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Varje dag går vi till jobbet för att barn och familjer i Klippans kommun ska få stöd och hjälp. Idag, imorgon och i framtiden! Verksamheten arbetar för att alla barn och ungdomar ska leva under goda uppväxtförhållanden och utvecklas gynnsamt och vi vill erbjuda den bästa möjliga socialtjänsten inom givna ramar. Vi vill i vårt arbete veta vad våra insatser leder till och har barnet i fokus i allt vi gör. Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Vi söker nu socialsekreterare inom område barn och unga med fokus på barnets bästa. I uppdraget ingår att utreda och bedöma behov av barns behov av skydd och stöd samt följa upp insatser i enlighet med gällande lagstiftning. I rollen ingår att företräda barnets intressen och behov samt göra barnet delaktig i sin egen utredning och insatser och får tillgång till rätt stöd. I ditt arbete utgår du från kunskap och beprövad erfarenhet. Du tar även hänsyn till aktuell lagstiftning, riktlinjer och rutiner samt fattar beslut enligt gällande delegationsordning. Bemötandefrågor är viktiga, vi strävar efter att vara respektfulla, trovärdiga, tydliga och effektiva. Vid din sida har du 1:e socialsekreterare som stöttar och coachar dig i ditt dagliga arbete samt teammöte med övriga utredare varje vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen och minst ett års erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänstens inriktning barn och unga. Vidare förutsätts att du är väl insatt i den aktuella sociallagstiftningen och håller dig uppdaterad med de senaste förändringarna inom området. Meriterande är om du är vidareutbildad inom anknytning och omsorgssvikt. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av utredning, handläggning och dokumentation inom socialt arbete samt bekant med BBIC-dokumentationssystemet. Det är viktigt att du har god kommunikationsförmåga på svenska, både i tal och skrift. Då resor förekommer i tjänsten krävs även ett giltigt B-körkort. I rollen behöver du vara snabb på att fatta beslut även när det är tufft. Vi letar efter någon som är stabil och självgående, tar eget ansvar och kan bygga starka relationer med både barn, föräldrar och andra. Tydlig kommunikation är viktigt för att undvika missförstånd. Vi vill att du ska vara engagerad, följa regler och vara pålitlig. Flexibilitet och förmågan att lösa problem är också viktigt, du kommer att behöva hantera olika situationer med bravur. Arbetet kan vara krävande, men vi tror på dig och din förmåga att prestera och vara professionell även under press. Att kunna hålla tidsramar och vara bra på att planera, strukturera och prioritera är avgörande.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-2-18
Referensnummer:
C174909-2024-1
Ansök Här

Kontakt

Ewa Andersson
Enhetschef barn, unga och familj
0435-28693
ewa.andersson@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister. Handläggningstiden kan vara upp till två veckor. Att begära ett utdrag ur belastningsregistret från polisen kostar inget.