Gå till innehåll

Medicinskt ansvarig sjuksköterska/kvalitetsutvecklare med inriktning HSL

Stab

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Uppdraget som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) innebär arbetsuppgifter enligt gällande hälso- och sjukvårdslagstiftning. Du ansvarar för Lex Maria-utredningar, samt utredningar till Patientnämnden och IVO. Ditt ansvar är att utarbeta och besluta om rutiner, ta fram underlag till de riktlinjer som beslutas av nämnden samt följa upp att rutiner och riktlinjer efterlevs. Vidare skall du se till författningsbestämmelser och andra regler är kända samt följa upp att dessa efterlevs. Du ansvarar för att, Klippans kommun, erbjuder en säker och ändamålsenlig hälso- och sjukvård av god kvalitet. Du ser till att det medicinska omhändertagandet uppfyller kraven på hög säkerhet och god vård. Utöver detta innebär uppdraget en central roll i arbetet med att vidareutveckla en personcentrerad och patientsäker nära vård i Socialförvaltningen. Uppdraget som kvalitetsutvecklare med inriktning HSL innebär ett verksamhetsnära arbete med att utveckla och säkra kvaliteten i frågor främst inom HSL. Du utgör ett stöd för chefer och medarbetare i kvalitetsutvecklingsarbeten. Du initierar och driver projekt, leder processer, utbildar, handleder och på annat sätt bidrar i utvecklingsarbeten utifrån uppsatta mål. I dina arbetsuppgifter ingår att löpande ta fram, utveckla och implementera metoder för att säkerställa kvaliteten i verksamheten. I uppdraget ingår samverkan med externa aktörer och du samverkar och samarbetar med chefer, kvalitetsutvecklare SoL, och/eller övriga kollegor. Du arbetar på uppdrag av verksamhetschefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års arbetserfarenhet inom kommunal hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du är specialistsjuksköterska med inriktning distriktssköterska eller vård av äldre. Du innehar goda kunskaper om lagstiftningen som reglerar hälso-och sjukvårdens område inklusive rehabilitering. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i såväl tal som i skrift. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med utvecklingsfrågor med lyckade resultat som har lett till förbättringar. Som person är du lyhörd, har en vitsordat god förmåga till samverkan och samarbete. Giltigt B-körkort är ett krav. Som person är du strategisk och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar, väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du visar på en stor förmåga att se helheten kring patienten. Dina starkaste förmågor är att du kan samarbeta och samverka bra med andra människor och relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du kan ta ansvar för din uppgift, driva dina processer vidare, är initiativtagande och uthållig. Datafärdigheter relevanta för din befattning är viktigt. Struktur och kvalitet är mycket viktigt för dig och du kan ofta komma med idéer och nya angreppssätt i olika frågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-12-4
Referensnummer:
C162405-2023-1
Ansök Här

Kontakt

Helena Gottfriedson
Socialchef
0435-28338
helena.gottfriedson@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.