Gå till innehåll

Biståndshandläggare SoL

Myndighet bistånd LSS, äldreomsorg

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan Nu söker vi på enhet Myndighet Bistånd/LSS en ny kollega. På enheten är vi 14 personer som arbetar med handläggning enligt socialtjänstlagen, LSS, färdtjänst, avgifter, dödsbo och alkohol- och serveringstillstånd. Du kommer att ingå i arbetsgruppen biståndshandläggare som består av 7 personer. Hos oss får du genom ett nära ledarskap möjlighet att utveckla verksamheten och din egna kompetens. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en biståndshandläggare som företrädesvis kommer att arbeta med Mina planer och SVU-processen. Du bedömer medborgarens behov av bistånd enligt socialtjänstlagen (SoL) och arbetar utifrån individens behov i centrum (IBIC). Du kommer vara delaktig och drivande i utvecklingsarbete i olika forum mellan utförare i Klippans kommun, Region Skåne och Skånes kommuner, där samverkan mellan parterna är i fokus. Möten med medborgaren som ansöker om våra insatser och deras anhöriga är en stor del av arbetet, likaså dokumentation enligt gällande lagstiftning. Du kommer att samarbeta med dina närmsta kollegor inom enheten, men även med sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och undersköterskorna i utförarverksamheterna. Vi arbetar för fullt med omställning till den förväntade nya socialtjänstlagen och förutsätter att du är med på den resan. System som du kommer att arbeta i är LifeCare och Mina planer.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten behöver du uppfylla följande kvalifikationer: • Du är utbildad socionom. • Du har erfarenhet av Mina planer och SVU-processen. • Inneha B-körkort. • Du har kunskap om handläggning och dokumentation, och följer de lagar, riktlinjer och praxis som finns inom området. Du skriver tydligt, klart och välstrukturerat samt har förmågan att anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen. • Du har förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut. • För oss är det viktigt att du trivs med att skapa och bibehålla goda relationer, samt samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-11-23
Referensnummer:
C163068-2023-5
Ansök Här

Kontakt

Jonna Bramberger
Enhetschef
0435-28560
jonna.bramberger@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.