Gå till innehåll

Administratör Hemvård

Hemvård Öst

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Som administratör rapporterar du till enhetschefen. I samtliga arbetsuppgifter ska du vara en förebild för verksamheten och du har ett särskilt uppdrag för att bidra till ett gott arbetsklimat och att agera utifrån Klippans kommuns värdegrund. Nedanstående arbetsuppgifter ingår i ditt uppdrag som administratör. Utifrån verksamhetens behov kan arbetsuppgifter tillkomma eller förändras i dialog med berörd enhetschef. Du ska arbeta för en ekonomi i balans. Ett av dina större uppdrag är att aktivt arbeta med schemaplanering i nära teamarbete med koordinatorerna på enheten. Du arbetar mot uppsatta mål och strategier och har ett nära samarbete med enhetscheferna i hemvården samt flertal andra yrkesprofessioner. Din uppgift är att optimera schemaläggningen på ett resurseffektivt sätt, det innebär bland annat att säkerställa bemanningskrav inför fastställande av schema och även ändringar i befintligt schema. Administratör ansvarar även för hantering av bemanning vid frånvaro och vid behov planera om insatsschema. Administratör arbetar i system som Lifecare, Phoniro, APPVA, mina planer m.fl.. Daglig användning av Excel, Word samt kommunikation via mejl och telefon. Administratör i hemvården är lite av spindeln i nätet och behöver ha förmågan att lyssna av gruppens och verksamhetens behov innan det uttalas i ord. När frågan kommer är lösningen redan på plats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god analytisk och logistisk förmåga. Du har ett engagemang och en vilja att utveckla och förbättra verksamheten utifrån uppsatta mål inom socialförvaltningen. Du ska ha god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, samt ha en god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Arbetet kan innebära snabba förändringar och kräver flexibilitet i ditt arbetssätt, där du ska kunna hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Du ska dessutom ha god datorkunskap och förmåga att hantera olika verksamhetssystem och Officepaketet. Du behöver kunna förstå förhållandet mellan de olika delarna som hemvården styrs av, det vill säga beställningar utifrån Socialtjänstlagen (SOL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Du behöver också ha en förståelse över förhållandet mellan enhetens behov, personal samt ekonomi. Det är viktigt att du är professionell och kan fatta beslut utifrån din ansvarsroll. Du förstår vikten av lojalitet i förhållande till organisationen och verksamheten. Vi bygger ett lag tillsammans och vi är inte starkare än den svagaste länken. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och personliga egenskaper. Stor vikt läggs även på dokumenterad eftergymnasial utbildning inom administration eller minst ett års dokumenterad erfarenhet av schemaplanering inom hemvård. Det är meriterande om du har en bakgrund inom hemvård för förståelse för verksamhetens behov. B-körkort är ett krav då resor kan förekomma i tjänsten.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Rekrytering sker löpande och tillträde sker efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-2-16
Referensnummer:
C174439-2024-3
Ansök Här

Kontakt

Felicia Sköld
Enhetschef Hemvård Öst
felicia.skold@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.