Gå till innehåll

Upphandlare

Upphandlingsenheten

Om arbetsplatsen

Är du genuint intresserad av upphandlingsfrågor och verksamhetsutveckling? Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete där du självständigt genomför kvalificerade upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader. Hos oss välkomnas du till en verksamhet full av engagemang och framåtanda där vi tillsammans driver utveckling och skapar framgångsrika affärer! Upphandlingsverksamheten ligger organisatoriskt under kansliavdelningen på Klippans kommun och arbetar på uppdrag av Klippans, Perstorps, Bjuvs, Åstorps och Örkelljungas kommuner samt Söderåsens miljöförbund. Tjänstens placering är i Klippan samt vid behov även Åstorp, Bjuv, Perstorp och Örkelljunga. Verksamheten är bemannad med en upphandlingschef, en upphandlingsstrateg, en upphandlingsjurist samt två upphandlare. Vi har en flexibel arbetsplats med möjlighet till distansarbete och erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Som upphandlare genomför du upphandlingar i nära samarbete med beställare från de fem kommunerna. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkomna anbud samt avtalsskrivning. I arbetsuppgifterna ingår även att ge stöd till verksamheterna i direktupphandling och utbildning inom upphandling och lagen om offentlig upphandling (LOU). Till din hjälp och i ett nära samarbete kommer du ha de andra upphandlarna i ditt team.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning från högskola, universitet eller yrkeshögskola med inriktning inom ekonomi, juridik, upphandling eller ett för tjänsten relevant utbildningsområde. Du ska ha goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU), dess tillämpning och om gällande praxis. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar inom den offentliga sektorn. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Som person är du serviceinriktad, strukturerad, analytisk, diplomatisk, har god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa och bibehålla relationer. Du har integritet och fattar självständigt beslut utifrån tillgänglig information och agerar därefter. I din stödjande och rådgivande roll förutsätts att du är lyhörd, prestigelös och pragmatisk med ett professionellt förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändringar, kommer gärna med idéer och gillar att hitta lösningar på uppkomna problem. Du vågar stå upp för dina egna åsikter och resonera dig fram till gemensamma lösningar. Du delar vår syn på att teamet är kärnan till vår trivsel och utveckling. Genom din förmåga att samarbeta väl med människor i olika funktioner och sammanhang så bidrar du till en positiv arbetsmiljö och organisationens framgång. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-4-8
Referensnummer:
C184137-2024-4
Ansök Här

Kontakt

Cecilia Christensen
Kanslichef
0435-28103
cecilia.christensen@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Vi kommer gå igenom urvalet löpande och kan komma att kalla kandidater till intervju innan ansökningstiden har gått ut. Om du blir kallad till intervju vill vi att du kan styrka dina meriter med intyg och betyg. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.