Gå till innehåll

Engagerad projektledare för omställningsarbete till en ny socialtjänst

VO Myndighet

Om arbetsplatsen

Under 2025 förväntas en ny socialtjänstlag träda i kraft. Ambitionen med den nya lagen är en förebyggande och lätt tillgänglig socialtjänst. Socialtjänsten ska också bli än mer kunskapsbaserad, bästa tillgängliga kunskap ska användas och ny kunskap ska utvecklas, spridas och omsättas av professionen. Fem kommuner i nordvästra Skåne ser nyttan av att samarbeta över kommungränserna och vi söker därför en projektledare som ska stötta oss i omställningen till en ny socialtjänst! Kommunerna som samarbetar är Klippan, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Ängelholm. Du kommer bli anställd i Klippans kommun men uppdraget innebär att du arbetar för samtliga fem kommuner och således rör dig även fysiskt mellan de olika kommunerna.

Arbetsuppgifter

Din uppgift är inte att ensam ansvara för omställningen, i respektive kommun finns medarbetare som i sina tjänster också arbetar med omställningen. Denna tjänst innebär att du kommer ha ett tätt samarbete med dessa medarbetare. Du förväntas dock att kunna arbeta självständigt och metodiskt utifrån tydliga uppdrag från de olika kommunerna. Primära arbetsuppgifter - Planera och genomföra medborgardialoger i de olika kommunerna - Omvärldsbevaka och vara bärare av information mellan kommunerna - Utforska/utreda vilka evidensbaserade metoder som bör användas inom socialtjänsten - Skapa forum för samverkan, driva arbetet framåt och sammanställa material

Kvalifikationer

Vi söker dig som • har slutförd adekvat högskoleutbildning • har erfarenhet av att leda och driva utvecklingsprojekt • har flerårig erfarenhet av att arbeta på operativ eller strategisk nivå inom socialtjänstens områden • är väl bekant med nuvarande socialtjänstlag • har god förmåga att uttrycka sig på svenska, både i tal och skrift För att vara aktuell för denna tjänst behöver du vara nyfiken och utvecklingsinriktad. Du behöver ha god förmåga att arbeta strukturerat samt god förmåga till helhetsperspektiv. Din kommunikationsstil innebär att du har förmåga att kommunicera snabbt, rakt och tydligt. Du bidrar till ett gott samarbete genom att ha ett öppet, tillmötesgående och problemlösande förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten. Då resor mellan kommunerna i samarbetet förekommer, behöver du ha B-körkort och köra bil. Välkommen med din ansökan! Tidsbegränsad anställning till och med 241231, med förväntad förlängning till och med 251231 under förutsättning att kommunerna erhåller utlovade stadsbidrag samt att behov av funktionen fortsatt finns.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-7-20
Referensnummer:
C200371-2024-4
Ansök Här

Kontakt

Anne Sögaard
Myndighetschef
0435-28477
anne.sogaard@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28000

Övrig information

Rekryterande chef finns tillgänglig från och med 240715. För frågor om tjänsten innan dess, vänligen kontakta Lisa Skoglund, tel 0435-28135, lisa.skoglund@klippan.se Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Vi kommer gå igenom urvalet löpande och kan komma att kalla kandidater till intervju innan ansökningstiden har gått ut. Om du blir kallad till intervju vill vi att du kan styrka dina meriter med intyg och betyg. Du behöver även kunna uppvisa giltigt körkort för aktuellt tjänstefordon om det är relevant för tjänsten. För att arbeta hos oss måste du visa giltigt pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling på anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du även ta med dig ett arbetstillstånd. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister före anställning. Utdraget är kostnadsfritt att beställa och görs via polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.