Gå till innehåll

Socialsekreterare Barn, unga och familj

Myndighet Barn, Unga & Familj

Om arbetsplatsen

Vi söker en engagerad och driven socialsekreterare som vill göra verklig skillnad för barn och unga i vår gemenskap. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas i en stimulerande miljö där din kompetens och engagemang uppskattas. I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Varje dag går vi till jobbet för att barn och familjer i Klippans kommun ska få stöd och hjälp. Idag, imorgon och i framtiden! Verksamheten arbetar för att alla barn och ungdomar ska leva under goda uppväxtförhållanden och utvecklas gynnsamt och vi vill erbjuda den bästa möjliga socialtjänsten inom givna ramar. Vi vill i vårt arbete veta vad våra insatser leder till och har barnet i fokus i allt vi gör. Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en erfaren socialsekreterare inom område barn och unga med fokus på barnets bästa. I uppdraget ingår att utreda och bedöma behov av barns behov av skydd och stöd samt följa upp insatser i enlighet med gällande lagstiftning. I rollen ingår att företräda barnets intressen och behov samt göra barnet delaktig i sin egen utredning och insatser och får tillgång till rätt stöd. I ditt arbete utgår du från kunskap och beprövad erfarenhet. Du tar även hänsyn till aktuell lagstiftning, riktlinjer och rutiner samt fattar beslut enligt gällande delegationsordning. Bemötandefrågor är viktiga, vi strävar efter att vara respektfulla, trovärdiga, tydliga och effektiva. Myndighetsarbetet ställer höga krav på att du är både flexibel, kan prestera och vara professionell i många gånger både svåra och pressande situationer. Du kan hålla givna tidsramar och har hög förmåga att strukturera, planera och prioritera. Vid din sida har du en 1:e socialsekreterare som stöttar och coachar dig i ditt dagliga arbete, samt team möte med övriga utredare varje vecka.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som vill göra skillnad för våra barn och ungdomar i Klippan och som har en socionomexamen med minst ett års erfarenhet från målgruppen myndighetsutövning inom socialtjänstens inriktning barn och unga. Du är uppdaterad inom ämnesområdet socialt arbete och har kunskap inom gällande lagstiftning. Du behöver ha kunskaper om och erfarenhet av utredning, handläggning och dokumentation samt BBIC: dokumentationssystem. Meriterande är också om du är vidareutbildad inom anknytning och omsorgssvikt. För oss är det mycket viktigt att du både visar stort engagemang och intresse för målgruppen samtidigt som du har förmåga att hålla ett tydligt fokus utifrån uppdraget. För att lyckas i denna roll bör du vara flexibel och lösningsorienterad samt bra på att skapa hållbara relationer då du kommer att bli en viktig person för barnen och deras föräldrar i ditt uppdrag. Vi arbetar i en politiskt styrd organisation och det är viktigt att du förstår vad det innebär och hur det påverkar din vardagliga arbetssituation. Vi vill tillsammans med dig utveckla framtidens socialtjänst men vi vet också vikten av att tycka om att förvalta. För att trivas hos oss behöver du därför vara nyfiken, flexibel och ödmjuk inför andra människors livssituation. Du är också bra på att kommunicera, samarbeta och bemöter andra både internt och externt med respekt. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god dokumentationsförmåga och aktuell kunskap om sociallagstiftningen samt B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du har en personlig mognad och är trygg och stabil. Du arbetar självständigt och driver dina processer vidare och tar ansvar för och genomför fattade beslut. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, ett nära ledarskap och stöttande kollegor. Hos oss finns därför ett gäng glada medarbetare som tycker om att ha roligt på jobbet. Är du en person som andra känner tillit till och som värdesätter goda samarbeten inom det social arbetets arena - en person som också kan bidra med öppenhet och nytänkande och ser möjligheter med den kommande socialtjänstlagen och en nära socialtjänst tycker vi att du ska söka till oss! Skicka in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-5-22
Referensnummer:
C185857-2024-2
Ansök Här

Kontakt

Ewa Andersson
Enhetschef barn, unga och familj
0435-28693
ewa.andersson@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister. Handläggningstiden kan vara upp till två veckor. Att begära ett utdrag ur belastningsregistret från polisen kostar inget.