Gå till innehåll

Stöd för dig som är arbetssökande

Klippans kommun kan ge stöd till dig som är arbetslös eller arbetssökande för att komma närmare ett arbete eller en utbildning. Vi utgår från dina behov och möjligheter och du deltar i olika aktiviteter för att förbereda dig för att komma ut på arbetsmarknaden.

Få stöd av kommunen

I Klippans kommun är det arbetsmarknad- och utvecklingsenheten som arbetar för att ge dig som är arbetssökande eller arbetslös stöd för att komma ut i arbetslivet.

I första hand ska du som är arbetslös skriva in dig på Arbetsförmedlingen för stöttning och hjälp. För att komma till oss på arbetsmarknad- och utvecklingsenheten så anvisas du till oss antingen från handläggare på ekonomiskt bistånd, Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan.

Nedan kan du läsa om olika stöd som vi erbjuder.

Praktik innebär att du provar på att jobba på en arbetsplats. Du får arbetslivserfarenhet och kan både utveckla och få ny kompetens inom yrket.

Om du är ny i Sverige och saknar eller har begränsad erfarenhet av svenskt arbetsliv, kan en praktik vara en ingång till den svenska arbetsmarknaden för att fortsätta arbeta inom det yrke du haft sedan tidigare.

Vår studie- och yrkesvägledare ger dig information och vägledning inför ditt beslut om vilket yrke eller område du vill arbeta inom.

Genom ett studiebesök kan du få en inblick i ditt framtida yrke.
Studiebesöken genomförs hos olika arbetsgivare, utbildningsanordnare, föreningar och övriga aktörer. Studiebesök kan handla om att få nya insikter och kunskaper om yrket och att prata mer med personer som arbetar inom yrket idag.

Under en rekryteringsträff möter du och andra arbetssökande en arbetsgivare som behöver anställa. Du får chansen att träffa arbetsgivaren och oftast genomföra en mini-intervju.Vi ger tips och råd om hur du förbereder dig.

Kom och prata med oss! Vi hjälper dig att väcka motivationen för att ta nästa steg i ditt arbetssökande.

Hos oss får du stöd och tips att skriva CV och personligt brev att använda när du söker jobb.

Vi ger dig information och kunskap kring hur arbetsmarknaden fungerar.

Vi hjälper dig att hitta jobben. Samtliga deltagare aktuella hos Arbetsmarknad- och utvecklingsenheten erbjuds möjlighet till jobbsök.

På Boskolan pratar vi om hushållsekonomi, bostad, arbete, föräldraskap och barnuppfostran samt hälsa och fritid.

Lär dig mer om Sverige och hur det svenska samhället fungerar.

Våra projekt och vårt arbetssätt på arbetsmarknads- och utvecklingsenheten

Vi har flera pågående projekt och abetsmetoder för att utveckla vårt arbete och stöd till arbetssökande personer.

Se även

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 mars 2024