Aktuellt

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nyheter Näringsliv och arbete

 • Information från Söderåsens Miljöförbund


  2021-01-19 Söderåsens Miljöförbund planerar bostadstillsyn av fastighetsägare, kommun och privata, för hyresfastigheter. 
 • Uppdaterad information


  2021-01-14 Informationen om den nya covid-19 lagen med fokus på att minska smittspridningen i handeln har reviderats.
 • Information från Länsstyrelsen gällande handelsplatser


  2021-01-08 Länsstyrelsen ger information till verksamhetsutövare om dennes skyldighet att vidta åtgärder enligt covid-19-lagen.
 • Stöd för enskilda näringsidkare


  2020-12-23 Många företagare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av den pågående pandemin. Sedan i november kan därför enskilda näringsidkare söka ett nytt statligt omsättningsstöd. Detta eftersom de som driver enskild firma inte har kunnat dra nytta av de åtgärder som tidigare införts under pandemin, såsom stöd vid korttidspermittering och omställningsstöd.
 • Omställningscheckar


  2020-12-23 Omställningscheckarna är ett stöd till företag som drabbats hårt av Coronapandemin. Pengarna ska gå till köp externt konsultstöd med syfte att hjälpa företag att ställa om sin verksamhet för att säkra långsiktig fortlevnad. Syftet med konsultinsatsen ska vara att höja kunskapsnivån och inte vara en del av ordinarie verksamhet.
 • Nya restriktioner med anledning av Covid-19


  2020-12-21 Fredagen den 18 december presenterades nya restriktioner som gäller från den 24 december 2020 till 24 januari 2021. Du har ett ansvar att följa restriktionerna och begränsa smittan. Följande berör eventuellt dig i din roll som företagare eller anställd.
 • Bäst tillväxt i Skåne


  2020-12-16 Idag släpptes den fantastiska nyheten att Klippans kommun och vårt näringsliv har kammat hem priset ”Bästa tillväxt i Skåne” 2020. Det är kreditupplysningsföretaget Syna, som sedan 2007, delar ut priset till den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning samt går med vinst.
 • Leaderprojekt Destination Söderåsen


  2020-11-19 Leaderprojektet Destination Söderåsen har nu i dagarna lanserat första versionen av sin hemsida. Hemsidan är en del i en modern marknadsföringsplattform där alla kan vara med. Projektet är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp, samt Söderåsens nationalpark.
 • Förlängd korttidspermittering, omställningsstöd och anstånd med skatteinbetalningar


  2020-11-19 Flera åtgärder som vidtagits för att stötta svenska jobb och företag genom krisen kommer att förlängas. Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.
 • Förstå företagets elfaktura


  2020-11-19 Skånes kommuner arrangerar den 25 november ett webbinarie för företag i Skåne där vi ger tips på hur vi de kan minska sina elkostnader. Genom att se över sin elfaktura kan det gå att minska kostnader och öka konkurrenskraften.
 • Almi erbjuder kostnadsfria webbinarier 


  2020-11-19 Almi erbjuder bland annat kostnadsfria webbinarier där du kan utveckla din kunskap och påbörja din digitala resa med experter inom digital marknadsföring och försäljning. Som en första start, kan du även utföra en kort analys av dina befintliga digitala aktiviteter.
 • Välkommen till “Verktyg för prao”


  2020-11-19 “Verktyg för prao” är en digital konferensen som går av stapeln den 1 december. PRIS - Prao i Skåne - anordnar och du får nätverk och fördjupning av det mesta som har med prao att göra. Praon är en fantastisk möjlighet för unga att möta arbetslivet. Mötet mellan kommun och arbetsgivare utgör kärnan för dagen.
  Dagen innehåller en workshop och programpunkter som är relevanta för såväl prao-anordnaren som för arbetsgivaren.
 • Uppdaterade riktlinjer


  2020-11-10 Från den 3 november 2020 gäller ändrade föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten gällande förebyggande av trängsel på serveringar. 
 • Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs


  2020-11-09 Mot bakgrund av att många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av covid-19-utbrottet har regeringen idag fattat beslut om omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Stödet träder i kraft den 9 november och bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.
 • Våga starta och driva eget företag


  2020-11-02 Vad ska du tänka på inför din företagsstart? 
  Hur förbereder du dig?
  Vilka är framgångsfaktorerna och vad bör du undvika?
  Vi belyser affärsidé, dina kunder, marknad, prismodell, formalia och mycket annat.