Aktuellt

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nyheter för näringslivet i Klippans kommun

 • Save the date


  Under året har vi inom samarbetet Familjen Helsingborg tillsammans med er i besöksnäringen satt upp nya visioner för arbetet framåt. Som en fortsättning på detta arbete går vi snart in i en aktiv process som involverar stadsmässan H22. Under våren bjuder vi in till workshops. Boka gärna upp datumen i din kalender redan nu!
 • Omställningar i pandemins spår


  På Familjen Helsingborgs YouTube-kanal kan du följa våra kortfilmer om företag som gjort anpassningar i sin verksamhet för att klara sig under pandemin.
 • Söderåsens nationalpark och Söderåsensamarbetet bjuder in till dialogmöte!


  Välkommen till ett öppet möte där Söderåsens nationalpark och Söderåsensamarbetet presenterar arbetet med Söderåsen som en hållbar turismdestination i världsklass.
 • Framtidstipset 


  Hållbarhet har gått från att vara ett ”bra att ha” till en nödvändighet. Från en sidosyssla till en central del av verksamheten. Almi har tagit fram en mängd tips så att du kan ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete. 
 • ReLoad Skåne


  Hitta nya affärer, tjänster och produkter och ta del av affärsstöd och utbildningar skräddarsytt för småföretag i Skåne!
 • Välkommen på digital inspirationsträff den 28 oktober!


  Besvärliga energikostnader eller svåra klimatfrågor? Vi erbjuder företag ett bättre energiarbete! Välkommen till en digital företagsträff för inspiration till hur ert företag genom enkla åtgärder inom energieffektivisering kan spara pengar och bidra till en bättre miljö.
 • Destination Söderåsen lanserar stolt sin hållbarhetsutbildning


  Under tre års tid har kommunerna Klippan, Svalöv, Åstorp och Bjuv tillsammans med Söderåsens Nationalpark drivit projektet Destination Söderåsen. Inom ramen för det som kallas Akademi Söderåsen lanseras nu en helt ny utbildning, helt gratis för företagare inom besöksnäringen.
 • Time for India 


  Välkommen på frukostseminarium den 11 november klockan 08.00-10.00. Almi Företagspartner Skåne vill tipsa dig som har internationella affärer om ett event som äger rum i Malmö. Det handlar om export till Indien.
 • Save the date


  Den 29 november klockan 17.00-19.00 bjuder vi in dig som är verksam i besöksnäringen till en nätverksträff. Värd är de fyra Söderåsenkommunerna tillsammans med Söderåsens nationalpark.
 • Ny brandstation invigs


  Invigning av den nya brandstationen i Ljungbyhed sker lördagen den 16/10 kl. 13.00. Malmö Brandkårs Musikkår finns på plats och Lucys in the sky bjuder på popcorn till barnen. 
 • Klippans kommun klättrar i Svenskt Näringslivs ranking av Företagsklimat

  Rankingen visar var i Sverige det är bäst att starta och driva företag. Klippans kommun ligger på plats 64, det innebär en förbättring med 41 placeringar jämfört med 2020.
 • Välkommen på Starta eget-träff


  Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst arrangerar tillsammans med Klippans kommun Starta eget-träff den 20 oktober. Informationsmötena riktar sig till dig som funderar på att starta eget eller nyligen startat din företagsresa.
 • Ytterligare satsning på Söderåsen


  Projektet Destination Söderåsen rundas av under september, samtidigt som vi växlar upp inför framtiden. Ett nytt LEADER-projekt vid namn Söderåsen 2.0 möjliggör att arbetet kan fortsätta efter årsskiftet, i två år till.
 • Kompetens­försörjning i coronatider


  Tillväxtverket skickade ut enkäten Företagens villkor och verklighet i årsskiftet 2019–2020.
 • NUDGE – Nod för utveckling av digital och grön energiomställning


  NUDGE - Ett aktivitetsbaserat nätverksprojekt där företag i Skåne ska få bättre koll på sin energianvändning och göra energieffektiviserande insatser. Målet är att sänka företagens energikostnader samt stödja företagens återhämtning i spåren av covid-19-pandemin. Genom projektet erbjuds erfarenhetsutbyte, omvärldsbevakning och individuell energikonsultation.