Aktuellt

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-16.00
Fredag
08.00-15.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nyheter Näringsliv och arbete

 • Företagare – du kan få gratis coachning


  2020-07-02 Du som är företagare har möjlighet att få kostnadsfri coachning för att ta dig igenom dagens situation och komma stärkt ur den.
 • Vinnarna skänkte pengarna till äldreomsorgen


  2020-06-08 När byggföretaget Er Byggare tilldelades Klippans kommuns näringslivspris på 12 000 kronor visste ägarna till företaget direkt vad de skulle göra med prissumman. Den skänktes till en grupp inom kommunen som kämpat extra hårt de senaste månaderna.
 • Sök tillstånd för gatupratare


  2020-06-02 Att skapa trygghet på våra gångbanor är ett högprioriterat mål i kommunens arbete för trafiksäkerhet. I detta arbete tar kommunen särskild hänsyn till barn, äldre och funktionshindrade. Fokus ligger på att trygga olika trafikmiljöer. Som ett led i detta är det nödvändigt att verksamheter som önskar ha en gatupratare söker tillstånd för detta.
 • Digital företagarträff


  2020-05-28 Då många av vårens företagarträffar blivit inställda och vi på Näringslivsavdelningen ändå vill förmedla information och hålla kontakten, som vi gjort tidigare, så hade vi igår vår första digitala företagarträff. Tolv företag var anmälda till träffen, där även representanter från Region Skåne och Almi medverkade.
 • Öppna jämförelser Företagsklimat


  2020-05-22 Öppna jämförelser Företagsklimat är en sammanställning av resultaten från servicemätningen Insikt på nationell nivå och en rankning av kommunerna, som Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) gör varje år. De myndighetsområden som mäts är brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. Under 2019 har Klippans kommun tagit ett rejält kliv i rätt riktning.
 • Framtidscoach för företag


  2020-05-07 Nu finns möjlighet för dig som företagare att få kostnadsfri coachning för att ta dig igenom dagens situation och komma stärkt ur den. Det handlar om traditionell rådgivning och affärscoachning men även stöd för att gå igenom din affärsplan, lyfta blicken, tänka ”utanför boxen” och eventuellt förbättra ditt arbetssätt.
 • Nya checkar för omställning!


  2020-05-06 Region Skåne har tagit fram en ny stödform, omställningscheckar, för att hjälpa företag som drabbats extra hårt av Coronapandemin. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.
 • Kostnadsfritt åtgärdspaket till industriföretag


  2020-05-06 IUC och Teknikcollege syd erbjuder en möjlighet för företag att både kompetensinventera och skapa en åtgärdsplan i rådande läge.
 • Exportboost på gång: Så kommer du igång med försäljning på Amazon!


  2020-05-06 I en tid när vi inte kan träffas som vanligt för seminarium och nätverkande bjuder Exportcentrum Skåne in till ett webbinarium som fokuserar på hur du kan komma igång med (eller öka) försäljning på Amazon.
 • Almi skapar nya affärsutvecklingstjänster


  2020-04-30 På kort tid har verkligheten förändrats drastiskt för många skånska företagare. Almi gör allt för att bistå sina kunder för att mildra effekterna av coronapandemin. Det innebär bland annat att de skapar nya affärsutvecklingstjänster för att bättre passa företagare under rådande omständigheter.
 • Hjälp i pandemitider


  2020-04-28 Just nu pågår ett intensivt arbete både nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset Covid-19 medför för näringslivet. Här har vi samlat en del av den hjälp som finns att tillgå för dig som företagare i pandemitider.
 • Information från Tekniska förvaltningen


  2020-04-28 Här kan du läsa om information från Tekniska förvaltningen till dig som företagare.
 • Sommarjobba som egen företagare


  2020-04-17 Klippans kommun erbjuder nu dig som går i 9:an eller på gymnasiet möjligheten att ansöka till att driva ett eget sommarföretag genom konceptet UngDrive.
 • Region Skåne tillhandahåller tjänst för resursdelning

  2020-04-08 Region Skåne hjälper till att matcha företag med personalbehov med företag som varslar och permitterar. Regionen hjälper företagare att hitta varandra och stöttar i processen kring resursdelning.
 • Råd, stöd och hjälp till arbetsgivare via Arbetsförmedlingen

  2020-04-02 Bra länkar till Arbetsförmedlingen för dig som arbetsgivare.