Etablera

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkommen åter!

Vid markförfrågan noterar vi glädjande att många företag den senaste tiden har reserverat verksamhetsmark i Klippans kommun. För att på bästa sätt kunna ta om hand dessa, har vi inte möjlighet att hantera fler förfrågningar om ledig mark förrän i mitten av september.


Klippan tillhör Helsingborgsregionen, som är Sveriges största regionala arbetsmarknad efter Stockholm, Göteborg och Malmö. Vårt strategiska läge ger goda möjligheter för olika verksamheter i Klippans kommun.

Tillsammans med 10 andra kommuner har vi därför skapat samarbetet Familjen Helsingborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vi vill att vår region ska upplevas som en sammanhängande stad och vara en av norra Europas mest kreativa platser. I samarbetet ingår förutom Klippans kommun: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga kommun.

Med närhet till flygplatser, ett väl utbyggt järnvägssystem, tre europavägar, Helsingborgs hamn och resterande Europa alldeles runt hörnet har Familjen Helsingborg några av Sveriges bästa förutsättningar för dig som är företagare.

Man kommer lätt ut på E4, riksvägarna 13 och 21. Öresundsbron nås på cirka 50 minuter. Det finns täta turer på järnvägslinjen Helsingborg - Hässleholm. I Helsingborg finns färjeförbindelse till Helsingör samt en av Sveriges största hamnar. Flygplats finns i Ängelholm, och för mindre flygplan finns Ljungbyheds flygplats. Industriområdet i Klippan har tillgång till industrispår, som underlättar etablering för företag som är i behov av det.

I Klippans kommun finns en lång företagstradition med 1200 aktiva företag med en spridning från enmansföretag till specialiserade branscher inom transport, verkstad, livsmedel, papper, trä och plast.

Läs mer om våra lediga lokaler och industritomter.

Se filmerna om etablering i Familjen Helsingborg och nordvästa Skåne.