EU-samordning och Landsbygdsutveckling

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

 

EU-samordnare och
Landsbygdsutvecklare
Anna Alkner

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Har du en utvecklingsidé för din bygd eller till och med för hela kommunen? Kanske är du involverad i ett spännande projekt med utvecklingspotential? Här hittar du nyttig information om EU-bidrag och landsbygdsutveckling.

Stora delar av EU:s gemensamma budget avsätts i olika fonder och program, ofta kallade EU-stöd eller EU-bidrag som kan sökas. Kommunens EU-samordnare och landsbygdsutvecklare kan hjälpa dig om du funderar på att ansöka om ett bidrag.

EU-samordnaren arbetar bland annat med att bevaka händelseutveckling vad gäller EU:s fonder och program, och är en stödfunktion för utvecklingen av landsbygden i Klippans kommun. Samordnaren hjälper också till vid ansökningar och stödjer initiativtagare på vägen från utvecklingsidé till projekt.

Leader
Leader är en metod för utveckling utifrån lokala förutsättningar genom samverkan mellan offentlig, privat och ideell sektor. Den har funnits inom EU i många år och baseras på en skriftlig strategi som tas fram inom ett område.
Ett Leaderprojekt finansieras genom medel från kommunerna som ingår i området, svenska staten och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Därför är det viktigt att en dialog förs med kommunen. Projektet har också medfinansiering från privat håll, detta kan exempelvis vara arbetstimmar.

Klippans kommun ingår i Leaderområdet Nordvästra Skåne med Öresund.länk till annan webbplats

 

Europa Direkt Skåne Nordväst
Europa Direkt Skåne Nordväst hjälper dig som bor i Klippans kommun att få svar på dina frågor om EU. Hit kan du vända dig om du behöver saklig och neutral information om EU eller vill få kontakt med EU:s institutioner och politiker.

De arrangerar seminarier, debatter och andra evenemang. Du kan också boka in dem för en föreläsning om EU till exempelvis din skola eller förening. Läs mer om Europa Direkt Skåne Nordväst här.länk till annan webbplats


Landsbygdsutveckling
Genom kommunens arbete med landsbygdsutveckling vill vi bland annat stötta grupper, näringslivet och föreningar, idérika människor som arbetar med lokal utveckling här i Klippans kommun. Genom olika insatser och projekt vill vi inspirera invånare att få ett ökat lokalt engagemang och även vara en hjälp i dialogen mellan aktörer och myndigheter.

Är du intresserad av att söka projektmedel och behöver tips och råd är du välkommen att kontakta EU-samordnare och Landsbygdsutvecklare Anna Alkner, anna.alkner@klippan.se