På Ljungåsen har vi kul i jobbet

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

På äldreboendet i Östra Ljungby är klimatet öppet och en tydlig riktning med värme i arbetet skapar förutsättningarna för nöjda vårdtagare år efter år.

Majvi Dahl och Carina Månsson har jobbat på Ljungåsen länge och de ser tydligt vad framgångsfaktorerna är.
- Vi arbetar mot samma mål och med vårdtagaren i centrum, berättar Majvi. Vi kollegor hjälps åt och stöttar varandra där det behövs. Och vi har kul i jobbet, vilket sprider glädje både inom teamet och till de som vi är till för, de som bor här.

- Som kollegor ser vi varandra, fortsätter Carina. Vi får också jättefin feedback på vårt arbete här, och det bidrar till att vi vill utvecklas ännu mer.

Både Majvi och Carina lyfter också ärlighet och öppenhet kollegor emellan som en viktig del. Likaså att det finns grundläggande värderingar som de alla utgår ifrån.
- Vi har alltid med oss de värderingarna, säger Carina. Och om vi ser att något negativt är på gång på avdelningen så pratar vi om det i gruppen. Inget sopas under mattan.

Carina Rasmusson är enhetschef på Ljungåsen och stämmer in i det som kollegorna säger.
- Arbetsmiljön är bra här och det finns mycket glädje i teamet. Alla bjuder på sig själva samtidigt som de har en hög professionell nivå. De vet vilka vi är här för och där ligger fokus. Jag är jätteglad över att vara en del av denna avdelningen.

- Vi som jobbar här har olika intressen och styrkor, vilket också gör att vi kan ha lite olika ansvarsområden.

På Ljungåsen har vårdtagarna och kollegorna också kul tillsammans, till såväl vardags som till fest. Bland annat anordnades en tävling där finast hatt utsågs.
- Vi är duktiga på att sätta lite guldkant på tillvaron, berättar Carina. Bordet blir fint dukat och vi har lite extra god mat. Det skapar en bra balans.

Relaterat 
Kollega i Klippan
Hållpunkter Vi i Klippan

Carina Rasmusson, Majvi Dahl och Carina Månsson är kollegor på Ljungåsen.