Klippans näringsliv

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

För närvarande har vi tekniska problem med kontaktformuläret nedan. Använd gärna någon av våra andra kontaktvägar för att komma i kontakt med kundtjänst.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

Klippan har under tid lockat till sig företag från många olika branscher. I kommunen finns flertalet framgångsrika familjeföretag som ligger i spetsen då det gäller bl.a. miljöfrågor och teknik. Livsmedelssektorn representeras av världens största producent av gelatin samt många småskaliga mathantverkare, som samarbetar kring Söderåsen. Inom lantbruk finns ett av Skånes mest utvecklade lantbruk med mjölkproduktion som huvudinriktning.

Det finns också företag med unik kompetens inom säkerhet och komfort som levererar produkter till den internationella fordonsindustrin. En av Sveriges mer spännande företagsparker finns kring flygplatsen på Ljungbyhed Park. Många mindre företag återfinns på området tillsammans med Lunds universitet med Trafikflyghögskolan och ett antal andra utbildningsanordnare inom flygrelaterad verksamhet. På området finns även en motorbana där bl.a. annat blåljusverksamheter har förlagt sin riskutbildning, här hålls även större motorrelaterade event.

De tio största företagen sysselsätter tillsammans ungefär 1200 personer. Många har sin anställning inom handel, där Klippans centrum har ett brett utbud utifrån ortens storlek. Klippans kommun är den i särklass största arbetsgivaren med cirka 1500 anställda. Totalt i kommunen finns det ungefär 6000 arbetsplatser.

 

Ljungbyheds militärhistoriska museum