Om oss

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Vision blå

Kommunens Näringslivsfunktion
Näringslivsfunktionen ansvarar för kommunens näringslivs- och destinationsutveckling. I det ligger att på olika sätt göra kommunen känd som en aktiv och positiv partner i näringslivs- och turismfrågor.

Vidare ska vi verka för en levande kommun, såväl i tätort som på landsbygd, marknadsföra destinationen och verka för ett ökat besöks- och invånarantal, stödja entreprenörskap och nyföretagande, skapa goda förutsättningar för att företag ska stanna kvar och utvecklas i kommunen samt attrahera nya företagare att etablera sig här, samverka med andra förvaltningar och bidra till en förenklad myndighetsutövning, samverka med lokala företagar- och köpmannaföreningar, samt andra aktiva föreningar.

Besöksnäringen utvecklas starkt i vår gröna kommun, som är till hälften skogsbeklädd. Näringen har fått en ordentlig knuff framåt genom fördelarna av närheten till Söderåsens nationalpark. Turisminriktade företag inom de fyra kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp marknadsförs på den gemensamma webbplatsen för Söderåsen söderåsen.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klippans kommun arbetar också i nära samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne, genom samarbetet Familjen Helsingborg. Syftet med arbetet är att driva gemensamma frågor som gynnar regionen. Vi samarbetar för tillväxt, effektivitet och utveckling i kommunerna. Se en film om Familjen Helsingborg här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster