Om oss

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Vision blå

 

Kommunens Näringslivsavdelning

Näringslivsavdelningen ansvarar för kommunens näringslivs-, destinations- och landsbygdsutveckling. I det ligger att på olika sätt göra kommunen känd som en aktiv och positiv partner i näringslivs-, turismfrågor och i evenemangssammanhang.

Vidare ska avdelningen verka för en levande kommun, såväl i tätort som på landsbygd, marknadsföra destinationen och verka för ett ökat besöks- och invånarantal, stödja entreprenörskap och nyföretagande, skapa goda förutsättningar för att företag ska stanna kvar och utvecklas i kommunen samt attrahera nya företagare att etablera sig här, samverka med andra förvaltningar och bidra till en förenklad myndighetsutövning, samverka med lokala företagar- och köpmannaföreningar, samt andra aktiva föreningar.

Avdelningen ska också vara den förmedlande länken mellan extern projektfinansiering (mest EU) och invånare, föreningar, företagare samt den kommunala organisationen.

Besöksnäringen utvecklas starkt i vår gröna kommun, som är till hälften skogsbeklädd. Näringen har fått en ordentlig knuff framåt genom fördelarna av närheten till Söderåsens nationalpark. Turisminriktade företag inom de fyra kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp marknadsförs på den gemensamma webbplatsen för Destination Söderåsen söderåsen.comlänk till annan webbplats.

Klippans kommun arbetar också i nära samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne, genom samarbetet Familjen Helsingborg. Syftet med arbetet är att driva gemensamma frågor som gynnar regionen. Vi samarbetar för tillväxt, effektivitet och utveckling i kommunerna. Se en film om Familjen Helsingborg här.länk till annan webbplats