Nyheter Näringsliv

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
 • Information från Söderåsens Miljöförbund

  2021-01-19 Söderåsens Miljöförbund planerar bostadstillsyn av fastighetsägare, kommun och privata, för hyresfastigheter. 
 • Uppdaterad information

  2021-01-14 Informationen om den nya covid-19 lagen med fokus på att minska smittspridningen i handeln har reviderats.
 • Information från Länsstyrelsen gällande handelsplatser

  2021-01-08 Länsstyrelsen ger information till verksamhetsutövare om dennes skyldighet att vidta åtgärder enligt covid-19-lagen.
 • Stöd för enskilda näringsidkare

  2020-12-23 Många företagare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av den pågående pandemin. Sedan i november kan därför enskilda näringsidkare söka ett nytt statligt omsättningsstöd. Detta eftersom de som driver enskild firma inte har kunnat dra nytta av de åtgärder som tidigare införts under pandemin, såsom stöd vid korttidspermittering och omställningsstöd.
 • Omställningscheckar

  2020-12-23 Omställningscheckarna är ett stöd till företag som drabbats hårt av Coronapandemin. Pengarna ska gå till köp externt konsultstöd med syfte att hjälpa företag att ställa om sin verksamhet för att säkra långsiktig fortlevnad. Syftet med konsultinsatsen ska vara att höja kunskapsnivån och inte vara en del av ordinarie verksamhet.
 • Nya restriktioner med anledning av Covid-19

  2020-12-21 Fredagen den 18 december presenterades nya restriktioner som gäller från den 24 december 2020 till 24 januari 2021. Du har ett ansvar att följa restriktionerna och begränsa smittan. Följande berör eventuellt dig i din roll som företagare eller anställd.
 • Bäst tillväxt i Skåne

  2020-12-16 Idag släpptes den fantastiska nyheten att Klippans kommun och vårt näringsliv har kammat hem priset ”Bästa tillväxt i Skåne” 2020. Det är kreditupplysningsföretaget Syna, som sedan 2007, delar ut priset till den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning samt går med vinst.
 • Leaderprojekt Destination Söderåsen

  2020-11-19 Leaderprojektet Destination Söderåsen har nu i dagarna lanserat första versionen av sin hemsida. Hemsidan är en del i en modern marknadsföringsplattform där alla kan vara med. Projektet är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp, samt Söderåsens nationalpark.
 • Förlängd korttidspermittering, omställningsstöd och anstånd med skatteinbetalningar

  2020-11-19 Flera åtgärder som vidtagits för att stötta svenska jobb och företag genom krisen kommer att förlängas. Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.
 • Förstå företagets elfaktura

  2020-11-19 Skånes kommuner arrangerar den 25 november ett webbinarie för företag i Skåne där vi ger tips på hur vi de kan minska sina elkostnader. Genom att se över sin elfaktura kan det gå att minska kostnader och öka konkurrenskraften.
 • Almi erbjuder kostnadsfria webbinarier 

  2020-11-19 Almi erbjuder bland annat kostnadsfria webbinarier där du kan utveckla din kunskap och påbörja din digitala resa med experter inom digital marknadsföring och försäljning. Som en första start, kan du även utföra en kort analys av dina befintliga digitala aktiviteter.
 • Välkommen till “Verktyg för prao”

  2020-11-19 “Verktyg för prao” är en digital konferensen som går av stapeln den 1 december. PRIS - Prao i Skåne - anordnar och du får nätverk och fördjupning av det mesta som har med prao att göra. Praon är en fantastisk möjlighet för unga att möta arbetslivet. Mötet mellan kommun och arbetsgivare utgör kärnan för dagen.
  Dagen innehåller en workshop och programpunkter som är relevanta för såväl prao-anordnaren som för arbetsgivaren.
 • Uppdaterade riktlinjer

  2020-11-10 Från den 3 november 2020 gäller ändrade föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten gällande förebyggande av trängsel på serveringar. 
 • Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

  2020-11-09 Mot bakgrund av att många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av covid-19-utbrottet har regeringen idag fattat beslut om omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Stödet träder i kraft den 9 november och bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.
 • Våga starta och driva eget företag

  2020-11-02 Vad ska du tänka på inför din företagsstart? 
  Hur förbereder du dig?
  Vilka är framgångsfaktorerna och vad bör du undvika?
  Vi belyser affärsidé, dina kunder, marknad, prismodell, formalia och mycket annat.
 • Ny avfallsförordning och krav på rapportering av farligt avfall

  2020-10-29 Alla verksamheter som producerar någon form av farligt avfall, till exempel elektronik, lysrör och olika kemikalier, ska från den 1 november 2020 börja rapportera in antecknade uppgifter om det farliga avfallet till det nya avfallsregistret hos Naturvårdsverket. En verksamhet kan vara allt från en stor fabrik till ett företag med få anställda som en frisersalong, biltvätt eller advokatbyrå.
 • Trängselkontroller visar överlag gott betyg till serveringarna!

  2020-10-29 Under våren och sommaren har miljöförbundet genomfört trängselkontroll på över 110 restauranger och kaféer.
   - Trots att våra verksamheter genomgått en tuff tid har de allra flesta hanterat den nya tillfälliga lagen på ett ansvarsfullt sätt och några stora problem med trängsel har inte förekommit, säger Jim Nielsen miljöinspektör på Söderåsens miljöförbund.
 • Registrera hjärtstartare

  2020-10-29 Det finns möjlighet för företag som har hjärtstartare att anmäla detta i Hjärtstartarregistret. Syftet med registret är att alla hjärtstartare utanför sjukvården ska registreras. De blir då synliga på en karta så att livräddare och larmcentralen vet var hjärtstartarna finns placerade geografiskt vid en nödsituation.
 • Nya företag etablerar sig i Klippans kommun

  2020-09-28 Den som passerat Östra Ljungby på väg 13 eller E4 den senaste tiden, har sett att det råder full aktivitet på verksamhetsområdena Bolestad och Månstorp. På östra delen av Bolestad är det logistikföretaget Boxflow som kommer flytta in i ett nytt, stort lager.
 • Ranking Svenskt Näringsliv

  2020-09-25 I 20 år har Svenskt Näringsliv undersökt företagsklimatet i Sveriges kommuner. I år har man skickat ut enkäter till 33 000 företag. Baserat på svaren man fått in rankar man sen kommunerna. Onsdagen den 23 september släpptes resultatet.
 • Almi erbjuder kostnadsfria seminarium

  2020-09-17 ALMI erbjuder nu kostnadsfria seminarium där du kan utveckla din kunskap och påbörja din digitala resa med experter inom digital marknadsföring och försäljning.
 • Ta chansen att lära känna morgondagens medarbetare!

  2020-09-09 Genom att ta emot en praktikelev får du chansen att marknadsföra din bransch och ditt företag. Det ger dig även möjlighet att skapa ett intresse för ditt yrke hos Klippans elever. Du får möjlighet att lära känna morgondagens framtida medarbetare, företagare och chefer. Du får ta del av elevernas kunskaper och deras framtidstankar.
 • Söderåsdagen 2020 ställer om

  2020-09-04 På inrådan från polismyndigheten har man tagit beslut om att Söderåsdagen 2020 i sin fysiska form flyttas fram till 2021. Dock kommer de flesta av aktörerna ändå hålla öppet som vanligt lördagen den 12 september 2020.
 • Destination Söderåsen

  2020-09-04 Projektet Destination Söderåsen går in en spännande fas i höst där vi nu har nya digitala förutsättningar att bygga varumärket Söderåsen, lära av varandra och påbörja vår gemensamma utveckling.
 • Digital företagarträff

  2020-09-04 Den 10 september kl. 12.00 är det återigen dags för en digital företagarträff. Mötet inleds med kort presentation av kommunens arbete. Därefter kommer Jonas Bergholm, från Region Skåne, informera om Regionens stödverktyg, vad som ligger i pipen och information om klusterverksamheterna. Det kommer finnas utrymme för er att ställa frågor. 
 • Söderåsdagen

  2020-08-26 Efter årets alla utmaningar är det mer aktuellt än någonsin att ta sig ut i naturen och besöka det lokala så som gårdsbutiker, ateljéer och andra mindre besöksmål. Hemester är nu ett vedertaget utryck. Den 12 september 2020 är det dags för Söderåsdagen, vilket är ett ypperligt tillfälle att utforska Söderåsens kommuner och aktiviteter.
 • Lägesuppdatering angånde Covid-19

  2020-08-25 Kommundirektör Tomas Rikse och näringslivschef Anders Lindberg berättar om den situation som Klippans kommun befinner sig i med tanke på Covid-19. De pratar om vad som gjorts, var man står nu och hur tankarna går framåt.
 • Almi erbjuder seminarier online

  2020-08-25 Almi har tagit fram ett antal seminarier som vänder sig till företagare på olika nivåer, både nyföretagare och företagare som varit igång ett tag. De vänder sig även till dig som har en idé som du skulle vilja utveckla.
 • Google Digitalakademin

  2020-08-25 Vill du lära dig mer om digitala verktyg? Digitalakademin erbjuder kostnadsfria onlineutbildningar inom 26 olika områden, bland annat digital annonsering, sociala medier och försäljning online.
 • Hälsosäkra ditt evenemang

  2020-08-25 Hur skapar du ett evenemang som är hälsosäkert och tryggt? Vilka regler är det egentligen som gäller nu i Coronatider? Hur bygger jag en hållbar affärsmodell i dessa utmanande tider? Och hur har andra gjort?
 • Pressmeddelande om tobaksregler

  2020-08-25 Nya regler kräver att alla som vill sälja tobak söker tillstånd. De nya och tuffare reglerna för tobakshandlarna syftar till att begränsa de illegala och oseriösa inslagen inom detaljhandeln. Söderåsens miljöförbund hanterar ansökningarna.
 • Företagare – du kan få gratis coachning

  2020-07-02 Du som är företagare har möjlighet att få kostnadsfri coachning för att ta dig igenom dagens situation och komma stärkt ur den.
 • Vinnarna skänkte pengarna till äldreomsorgen

  2020-06-08 När byggföretaget Er Byggare tilldelades Klippans kommuns näringslivspris på 12 000 kronor visste ägarna till företaget direkt vad de skulle göra med prissumman. Den skänktes till en grupp inom kommunen som kämpat extra hårt de senaste månaderna.
 • Sök tillstånd för gatupratare

  2020-06-02 Att skapa trygghet på våra gångbanor är ett högprioriterat mål i kommunens arbete för trafiksäkerhet. I detta arbete tar kommunen särskild hänsyn till barn, äldre och funktionshindrade. Fokus ligger på att trygga olika trafikmiljöer. Som ett led i detta är det nödvändigt att verksamheter som önskar ha en gatupratare söker tillstånd för detta.
 • Digital företagarträff

  2020-05-28 Då många av vårens företagarträffar blivit inställda och vi på Näringslivsavdelningen ändå vill förmedla information och hålla kontakten, som vi gjort tidigare, så hade vi igår vår första digitala företagarträff. Tolv företag var anmälda till träffen, där även representanter från Region Skåne och Almi medverkade.
 • Öppna jämförelser Företagsklimat

  2020-05-22 Öppna jämförelser Företagsklimat är en sammanställning av resultaten från servicemätningen Insikt på nationell nivå och en rankning av kommunerna, som Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) gör varje år. De myndighetsområden som mäts är brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. Under 2019 har Klippans kommun tagit ett rejält kliv i rätt riktning.
 • Framtidscoach för företag

  2020-05-07 Nu finns möjlighet för dig som företagare att få kostnadsfri coachning för att ta dig igenom dagens situation och komma stärkt ur den. Det handlar om traditionell rådgivning och affärscoachning men även stöd för att gå igenom din affärsplan, lyfta blicken, tänka ”utanför boxen” och eventuellt förbättra ditt arbetssätt.
 • Nya checkar för omställning!

  2020-05-06 Region Skåne har tagit fram en ny stödform, omställningscheckar, för att hjälpa företag som drabbats extra hårt av Coronapandemin. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.
 • Kostnadsfritt åtgärdspaket till industriföretag

  2020-05-06 IUC och Teknikcollege syd erbjuder en möjlighet för företag att både kompetensinventera och skapa en åtgärdsplan i rådande läge.
 • Exportboost på gång: Så kommer du igång med försäljning på Amazon!

  2020-05-06 I en tid när vi inte kan träffas som vanligt för seminarium och nätverkande bjuder Exportcentrum Skåne in till ett webbinarium som fokuserar på hur du kan komma igång med (eller öka) försäljning på Amazon.
 • Almi skapar nya affärsutvecklingstjänster

  2020-04-30 På kort tid har verkligheten förändrats drastiskt för många skånska företagare. Almi gör allt för att bistå sina kunder för att mildra effekterna av coronapandemin. Det innebär bland annat att de skapar nya affärsutvecklingstjänster för att bättre passa företagare under rådande omständigheter.
 • Hjälp i pandemitider

  2020-04-28 Just nu pågår ett intensivt arbete både nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset Covid-19 medför för näringslivet. Här har vi samlat en del av den hjälp som finns att tillgå för dig som företagare i pandemitider.
 • Information från Tekniska förvaltningen

  2020-04-28 Här kan du läsa om information från Tekniska förvaltningen till dig som företagare.
 • Sommarjobba som egen företagare

  2020-04-17 Klippans kommun erbjuder nu dig som går i 9:an eller på gymnasiet möjligheten att ansöka till att driva ett eget sommarföretag genom konceptet UngDrive.
 • Region Skåne tillhandahåller tjänst för resursdelning

  2020-04-08 Region Skåne hjälper till att matcha företag med personalbehov med företag som varslar och permitterar. Regionen hjälper företagare att hitta varandra och stöttar i processen kring resursdelning.
 • Råd, stöd och hjälp till arbetsgivare via Arbetsförmedlingen

  2020-04-02 Bra länkar till Arbetsförmedlingen för dig som arbetsgivare.
 • Kommunförbundet Skåne bjuder in till webbinarie: Stöd för energi- och klimatinvesteringar

  2020-04-02 Information om aktuella företagsstöd och chansen att ställa frågor under en webbsändning på måndag den 6 april mellan 10:00–11:00.
 • Näringslivsnytt

  2020-03-30 Med anledning av coronaviruset/covid-19 kommer här uppdaterad information för dig som är företagare. Då det råder stor osäkerhet kring händelseförloppet och läget kan ändras snabbt ber vi dig att hålla dig uppdaterad via de statliga myndigheternas hemsidor. 
 • Håll dig uppdaterad om Coronaviruset
  - Det här kan du få hjälp med som företagare

  2020-03-17 Med anledning av coronaviruset har vi samlat information för företagare kring vilka åtgärder som Regeringen vidtagit för att minska de negativa effekterna för näringslivet.
 • Inställda Företagarträffar och Företagsbesök

  2020-03-12 På grund av det rådande läget med Coronaviruset, har Klippans kommun tagit beslut om att ställa in alla företagsbesök och företagarträffar fram till och med den 12 april, om inte annat meddelas. Vi följer händelseutvecklingen och hoppas på att vi kan ses inom kort igen.  

 • Välkommen på Företagarträff!

  2020-03-10 Obs! Detta evenemang är inställt p.g.a. Coronaviruset.Den 26 mars kl. 18.00- 20.30 har vi glädjen att bjuda in dig som företagare eller representant för en förening, till Företagarträff på Klippans Bruk. Anmäl dig redan idag för att vara säker på en plats.
 • Utbildning i naturvägledning

  2020-03-03 Söderåsens Nationalpark bjuder i till en utbildning i naturvägledning den 9 mars kl. 09.00-16.30. Ett fåtal platser finns kvar.
 • Våga starta och driva eget företag

  2020-02-24 Den 3 mars bjuder Klippans kommun tillsammans med Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst in till en minikurs för alla som funderar på att starta företag. På kursen ges inspiration till att våga ta steget till att starta företag och tips på hur du lyckas som egenföretagare.
 • Pressrelease

  2020-02-18 Välkommen till Sveriges största satsning för att öka intresse och rekrytering till de yrkesutbildningar som vi behöver för ett väl fungerande näringsliv. På Yrkes-SM hittar många ungdomar sitt framtidsjobb och många arbetsgivare sin framtida arbetskraft.
 • Ta chansen att lära dig mer om EU:s fond för åtgärder inom klimat, miljö och natur!

  2020-02-18 Det finns ett engagemang när det gäller klimat- och miljöfrågor som aldrig förr. Har du en idé om ett projekt som tacklar någon miljöutmaning, klimatförändringarna eller som skyddar natur och biologisk mångfald? Då kan du söka pengar från EU:s miljöfond, LIFE.
 • Välkommen på Företagarträff på Sågen!

  2020-02-14 Torsdagen den 20 februari kl. 10.00-11.30.Denna företagarträff börjar vi med kaffe, macka och information från näringslivsavdelningen och kommunen. Därefter blir vi guidade runt på Sågen av Filip Schröder, som berättar om verksamheterna som är igång och hur planerna ser ut för framtiden.
 • Välkomna till en inspirationsdag för cykelturism!

  2020-02-13 Cykelturisterna i vår region blir bara fler och fler. Hur tar vi emot dem på bästa sätt och hur kan vi dra nytta av denna växande målgrupp? Den 23 april är ni välkomna till Landskrona för en förmiddag i cykelns tecken.
 • Boka monter till Företagardagarna!

  2020-02-07 Det är nu dags att boka monter till regionens största företagarmässa. Den 15-16 maj fylls Catena Arena i Ängelholm med en mängd intressanta företag som visar upp sina verksamheter.
 • Sök sommarjobb mellan 24 januari-8 mars

  2020-01-24 Du som är född mellan 2001-2003 kan från och med nu söka sommarjobb i kommunen.
 • Klippans kommun hamnar på tredjeplats i Bästa Tillväxt

  2019-12-18 Priset "Bästa tillväxt" tilldelas kommuner där företagen har den bästa tillväxten under året. I Skåne län ligger Klippans kommun på en fin tredjeplats på indexet för 2019.
 • Positiv utveckling i Klippans kommun

  2019-12-13 Nu uppmärksammar Veckans Affärer att det går bra för Klippan! I deras senaste artikel om entreprenörskap lyfts den positiva utvecklingen i Klippans kommun, där befintliga företag satsar och nya etablerar sig.
 • Företagarträff – Breakfast at Lucy´s in the sky!

  2019-11-29 Näringslivsavdelningen i Klippans kommun bjuder tillsammans med Peab in till företagarfrukost på nyetablerade Lucy’s i Ljungbyhed.
  Det serveras julinspirerad frukost och till den får vi lyssna till vad som hänt under året och planer för framtiden, från några av företagen på Ljungbyhed Park.
 • Nytt verktyg för prao och praktikplatser

  2019-11-15 Sidan samverka.nu är en databas som ska underlätta prao- och praktikplatsanskaffning för alla berörda. Du som är företagare och kan tänka dig att ta emot en prao eller praktikant, lägger upp din verksamhet i databasen. Sedan finns all information som du vill presentera lätt tillgänglig på webben, för alla parter - arbetsgivare, elever och SYV.
 • Positiv placering för Klippan

  2019-10-01 Den 24 september släppte Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av det lokala företagsklimatet i Sverige. Klippans kommun kommer på plats 92 i den nationella rankingen av de 290 svenska kommunernas företagsklimat. En förbättring på 45 platser jämfört med föregående år.
 • Företagarträff: Upphandling

  2019-09-30 Välkommen till en företagsmorgon i Klippans kommunhus den 15 oktober kl. 07.30-10.00! Upphandlingschef Anders Vedin går igenom de mest grundläggande reglerna som styr kommunens inköp och vad man behöver veta som företagare för att öka möjligheterna att kunna delta och lämna anbud till kommunerna.
 • Yrkes-SM i Helsingborg 22-24 april 2020

  2019-09-26 På Yrkes-SM kommer unga yrkesskickliga ungdomar från hela landet att tävla och visa upp olika yrken i Olympia Park-området. Ta tillfället i akt och visa upp er verksamhet samtidigt som ni träffar ungdomar och bidrar till att säkra den framtida kompetensförsörjningen!
 • Våga starta och driva eget företag

  2019-09-09 - minikurs för inspiration
 • Varning för bluffsamtal om reklamplats

  2019-08-29 Några företagare i kommunen har blivit uppringda av ett företag som utger sig att sälja reklamplats på kommunens miljöstationer. Kommunen har inte längre något samarbete med företaget.
 • Information från HBG Talks:
  Nu är biljetterna till Hbg Talks 2019 släppta! 

  2019-08-29 Den 9 oktober är det dags för årets upplaga av Hbg Talks på Helsingborg Arena.
  Årets tema är Plötsligt händer det – milstolpar och vändpunkter. Det handlar om händelser som är eller har varit helt avgörande för det fortsatta förloppet. 
 • Utlysning från Tillväxtverket: Utveckla socialt företagande på nationell nivå!

  2019-06-03 Har du en idé som kan påverka utvecklingen av socialt företagande på en strategisk nationell nivå? Då kan du bidra till att genomföra regeringens strategi "Ett hållbart samhälle genom socialt företagande och social innovation".
 • En ny tobakslag gäller från 1 juli 2019

  2019-05-27 Riksdagen har beslutat att införa rökförbud på flera allmänna platser utomhus för att begränsa hälsorisker och olägenheter orsakade av rök. Från och med den 1 juli 2019 träder en ny tobakslag i kraft. Den innebär bland annat att det blir förbjudet att röka på uteserveringar och att tillståndsplikt på tobaksförsäljning införs.
 • Vi är med på Företagardagarna i Lindab (Catena) Arena 

  2019-05-08 På fredag och lördag 10-11 maj är det företagardagarna i Lindab Arena i Ängelholm. Klippans kommun kommer vara på plats och hoppas att vi träffar många av kommunens företagare där.
 • Företagarträff: Rättighetsutbildning

  2019-05-02 Projekt Hela vägen i Klippans kommun bjuder tillsammans med Näringslivsavdelningen in till företagarträff
 • Vill du bli din egen chef i sommar?

  2019-04-15 Ta chansen att starta ditt eget företag. Ansök själv eller med en kompis på på UngDrive.
 • SKL presenterar Öppna jämförelser Företagsklimat 2018

  2019-04-10 Varje år genomför Sveriges kommuner och landsting en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning och service gentemot företag.
 • Pristagarna av årets Köpmanspris och Näringslivspris är utsedda

  2019-04-09 Näringslivspris och Köpmanspriset delas årligen ut i Klippans kommun.
 • E-fakturor till Klippans kommun

  2019-04-04 Den 1 april 2019 trädde en ny lag i kraft om obligatorisk e-fakturering för leverantörer till kommuner, landsting/regioner och myndigheter. 
 • Företagarträff: Samverkan som gör skillnad

  2019-03-28 Du som är företagare i Klippans kommun är välkommen på företagarträff på Hillesgården den 9 april!
 • Miljöbron hjälper företagare att tänka hållbart

  2019-03-28 Sedan många år tillbaka har Klippans kommun ett samarbete med Miljöbron Skåne, vilket innebär att företag i kommunen kostnadsfritt kan ta hjälp av universitetsstudenter för att utveckla sitt miljö- och hållbarhetsarbete.
 • Tips: Du som företagare kan söka ekonomiskt stöd från Energimyndigheten för att utveckla energismarta lösningar

  2019-03-15 Jobbar du med att ta fram energismarta produkter eller tjänster? Nu kan företag söka ekonomiskt stöd från Energimyndighetens program Design för energieffektiv vardag.
 • Inspirationskurs för dig som funderar på att starta företag

  2019-03-11 Den 28 mars bjuder Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst tillsammans med Klippans kommun in till en minikurs för nyföretagare.
 • Nytt system för er som tar emot PRAO-elever

  2019-01-29 Klippans kommuns barn- och utbildningsförvaltning har gått med i en tjänst för att förenkla hanteringen av platser för PRAO och praktik – samverka.nu.
 • Familjen Helsingborg bjuder in till The Academy - från idé till företag 

  2019-01-16 The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill gå från idé till företag. Vi vänder oss till dig som har drömmar om att starta din egen verksamhet med ambition att kunna leva på ditt företagande.
 • Sök sommarjobb mellan 14 januari-28 februari

  2019-01-14 Du som är mellan 16-18 år kan från och med januari söka sommarjobb i kommunen.
 • Projektet Hela vägen skapar möjligheter

  2018-12-04 Hela vägen är en satsning inom arbetsmarknaden i Klippans kommun. Målgrupperna är både personer som behöver stöd på vägen mot en sysselsättning och arbetsgivare som kan tänkas ta emot en ny kollega.
 • Klippan får pris för bästa tillväxt i Skåne län

  2018-11-15 Klippan vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2018 i Skåne län. Priset, som delas ut av Kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007, premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Syna granskar siffror från företagens bokslut och utmärkelsen går sedan till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.
 • Inspirationskurs för dig som funderar på att starta företag

  2018-10-01 Den 22 oktober bjuder Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst tillsammans med Klippans kommun in till en minikurs för nyföretagare.
 • Bokningen är öppen - Välkommen till HBG TALKS!

  2018-08-31 Den 17 oktober på Helsingborg Arena är du välkommen till Hbg Talks, en dag där näringsliv, möten och dialog står i fokus. Årets tema är Maskinen och Människan med fokus på det som är här och nu.
 • Har du plats för en praoelev i höst?

  2018-08-30 Nu när höstterminen är igång är det snart dags för kommunens högstadieelever att gå ut på prao. Våra grundskolor har därför ett mycket stort behov av praoplatser eftersom många av eleverna inte har några egna kontakter i arbetslivet. 
 • Nyhetsbrev för näringslivet augusti

  2018-08-30 I detta nyhetsbrev berättar näringslivsavdelningen bland annat om det nya företaget i Ljungbyhed Park och det nya företagsregistret.
 • The Academy - från idé till företag 

  2018-08-14 The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill gå från idé till företag. Vi vänder oss till dig som har drömmar om att starta din egen verksamhet med ambition att kunna leva på ditt företagande.
 • Nyhetsbrev för näringslivet juni

  2018-06-26 I sommarens nyhetsbrev berättar näringslivsavdelningen bland annat om det nya företagsregistret, vinnarna av Klippans kommuns köpmans- och näringslivspriser och ”Årets Företagare i Klippan 2017” (bilden), InfoPoints och vad ett LEADER-projekt är.
 • Årets omgång av Sommarlovsentreprenörerna är igång

  2018-06-26 40 ungdomar från Klippan, Åstorp och Bjuv samlades förra veckan för att gå utbildning för att bli sina egna företagare under sommaren.
 • Söderåsenkommunerna satsar på gemensam destinationsutveckling

  2018-06-25 Klippans kommun har, i samarbete med Åstorp, Bjuv och Svalöv, beviljats Leaderstöd för att starta upp ett spännande projekt. Fokus är att Söderåsen och området runt den ska bli ännu mer attraktivt för besökare.
 • Business Academy

  2018-06-19 Business Academys utbildningar riktar sig till er som driver företag i Familjen Helsingborg. De ges i samarbete med Attramera, Competensum och SmartBizz. 
 • Välkommen till HBG TALKS – Save the date

  2018-06-11 Den 17 oktober 2018 är det dags för årets upplaga av Hbg Talks. Årets tema är Maskinen och Människan! 
 • Vinnarna av Klippans kommuns köpmans- och näringslivspriser och ”Årets Företagare i Klippan 2017”

  2018-05-31 På Lilla Trulla Gårdshotell i Bolestad, delades igår Klippans kommuns köpmans- och näringslivspriser ut tillsammans med Företagarna Klippans ”Årets Företagare i Klippan 2017”.
 • Den 12 juni öppnar anmälan till gratis tågsemester för 18-åringar.

  2018-05-25 Är du 18 år och vill upptäcka Europa? Då har du chansen att ansöka om en gratis interrail-semester om 30 dagar i upp till fyra olika EU-länder.
 • Träffpunkt Elfdalen tar nästa steg

  2018-05-24 Leaderprojektet Träffpunkt Elfdalen har fått beskedet de har väntat på. Jordbruksverket har godkänt deras ansökan och arbetet med att förverkliga drömmen om området går in i nästa fas.
 • Grundutbildning i EU-kunskap

  2018-05-17 Nu öppnar anmälan för 2018 års upplaga av grundutbildning i EU-kunskap som äger rum den 28 maj i Hässleholm.
 • SKL presenterar Öppna jämförelser Företagsklimat 2017

  2018-05-02 Varje år genomför Sveriges kommuner och landsting en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning. Klippans kommun fortsätter trenden med fina resultat och ökar ytterligare för 2017.
 • Vill du bli din egen chef i sommar?

  2018-04-09 Ta chansen att starta ditt eget företag. Ansök själv eller med en kompis på på UngDrive.
 • Nyhetsbrev för näringslivet mars

  2018-03-29 Säsongens första företagarträff gick av stapeln i Ljungbyhed, där vi träffade elever från Sveriges första yrkeshögskoleutbildning för kommersiella drönaroperatörer.
 • Film i Sociala Medier – Lär dig filma och klippa med mobilen

  2018-03-23 Under en halvdag den 17 april lär du dig hur du kan göra film för sociala medier med mobilen.
 • Nu är det dags att söka till Familjen Helsingborgs traineeprogram

  2018-02-28 Vill du vara med och utveckla vårt samhälle? Vill du vara med och göra skillnad? Till vårt traineeprogram söker vi samhällsentreprenörer som i framtiden kan inta ledande eller strategiska specialistfunktioner inom Familjen Helsingborg.
 • Rekryteringsträff för vård och omsorg

  2018-02-21 Många personer visade intresse när Klippans kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen anordnade en rekryteringsträff.
 • Dags för omgång två av The Academy - från idé till företag 

  2018-02-16 The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill utveckla en företagsidé och växa som entreprenör. Vi vänder oss till dig som har drömmar om att starta din egen verksamhet med ambition att kunna leva på ditt företagande.
 • Nyhetsbrev för näringslivet februari

  2018-02-08 Klippans kommun hade den tredje bästa tillväxten i Skåne län i 2017 års tillväxtindex och den 18 januari samlades representanter från några av företagen på Spångens Gästgivargård i Ljungbyhed för att fira framgången.
 • Vill du ha ett spännande extrajobb?

  2018-02-06 Räddningstjänsten Söderåsen söker just nu deltidsbrandmän till våra styrkor. Välkommen att anmäla ditt intresse.
 • Tillväxtföretagen 2017

  2018-01-22 Klippans kommun har, som tidigare nämnts, den tredje bästa tillväxten i Skåne län i 2017 års tillväxtindex. Nu har kommunen uppmärksammat de företag  som bidragit till den fina placeringen.
 • Vill du sommarjobba i kommunen?

  2018-01-10 Då kan du skicka in din ansökan redan idag! I år söker vi dig som är född mellan 1999-2001. Det finns sommarjobb inom flera olika yrken och områden.
 • Nyhetsbrev för näringslivet december

  2017-12-21 Året närmar sig nu sitt slut och vi kan konstatera att det varit ett gynnsamt och händelserikt år. Vi vill därför passa på att tacka alla er som deltagit i våra många aktiviteter och som bidragit till utvecklingen av näringslivsklimatet.
 • Klippans kommun hamnar på tredjeplats i Bästa Tillväxt

  2017-11-15 Priset delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år till den kommun i varje län vars företag uppvisat den bästa tillväxten inom omsättning, vinst och antalet anställda mellan de två senaste boksluten.
 • Nyhetsbrev för näringslivet

  2017-10-30 Klippans kommun klättrade rejält i Svenskt Näringslivs ranking av Företagsklimat
 • Klippans kommun klättrar rejält i Svenskt Näringslivs ranking av Företagsklimat

  2017-09-26 Rankingen visar var i Sverige det är bäst att starta och driva företag. Klippans kommun ligger på plats 91, det innebär en förbättring med 54 placeringar jämfört med 2016.
 • Nyhetsbrev för näringslivet

  2017-09-24 Här kommer månadens information från näringslivschef Anders Lindberg. Han berättar bland annat om en ny utbildning i Ljungbyhed och olika företagarträffar och evenemang.
 • HBG Talks för näringslivet 2017

  2017-09-18 Den 11 oktober bjuder Familjen Helsingborg in till att snacka näringsliv och företagskultur på årets HBG Talks.
 • Matglädje med mindre energi

  2017-09-06 Vill du träffa andra företag som är intresserade av att hitta ett tydligare förhållningssätt till energi? Vill du få inspiration av företag som kommit långt i sitt energiarbete? Då är Energikontoret Skånes seminarier rätt för dig!
 • Vill du ha ett spännande extrajobb?

  2017-09-05 Räddningstjänsten Söderåsen söker just nu deltidsbrandmän till våra styrkor i Åstorp, Klippan och Ljungbyhed.
 • Nyhetsbrev för näringslivet i augusti/september

  2017-08-30 Här kommer höstens första månadsutskick för näringslivet.