Nyheter Näringsliv

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
 • Etablering i Klippans kommun

  Klippans kommun har gjort ett företagsbesök hos CH Square, ett av nytillskotten i Klippans näringsliv. Hör VD Peter Nilsson berätta om varför de valde att etablera sig i just Klippans kommun.
 • Du missar väl inte årets fest?

  Den 25 maj är det äntligen dags för Klippans kommuns Näringslivsfest!
 • Nya enklare principer för avgifter

  Nya lagkrav fordrar förändring i hur myndigheter i hela Sverige tar betalt inom livs­med­els­kontrollen.
 • Årets Tillväxtföretag & Årets Entreprenör 2021

  Nomineringarna till de priser som Klippans kommun delar ut till företagare är nu klara. Vinnarna kommer presenteras på vår Näringslivsfest den 25 maj.
 • Skola och näringsliv

  I samtalet med våra företagare framkommer ofta vikten av att det finns ett bra samarbete mellan skola och näringsliv. Sedan årsskiftet har Burim Nikqi som till större delen arbetar på arbetsmarknadsenheten, även kompletterat näringslivskontoret i vissa frågor.
 • Bild på unga entreprenörer. Starta företag i sommar med hjälp av riktiga entreprenörer. Ansök på ungdrive.se

  Starta företag i sommar

  Går du i nian eller på gymnasiet och är sugen på att starta eget företag i sommar? Då har du chansen nu!
 • Hur ska du som företagare tänka säkert?

  Genom ökad medvetenhet om de vanligaste hoten och genom att se över och ändra vårt beteende på nätet minskar vi risken för att bli utsatta för digitala negativa händelser. Att till exempel skydda dina lösenord är avgörande för att förhindra att någon obehörig kan få tillgång till din information och dina användarkonton. 
 • Klippans näringslivsfest

  Den 25 maj 2022 arrangerar Klippans kommun en näringslivsfest för dig som är företagare. Vi kommer att dela ut våra priser "Årets entreprenör" och "Årets tillväxtföretag".
 • Frukostmöten med Söderåsen 2.0

  I slutet av mars startar projektet "Söderåsen 2.0" upp frukostmöten som kommer spridas på olika platser på Söderåsen. Syftet med frukostmötena är att ha en dialog och ta tillvara möjligheterna samt hantera utmaningar som uppstår vid ökad turism inom ramen för projektet. 
 • Välkommen till inspirerande workshop den 30 mars klockan 09.00-12.00

  Sälj, marknadsföring och paketering i en ny värld- vad innebär det för dig som besöksnäringsföretagare?
 • Sök sommarjobb mellan 7-25 mars

  Du som är född mellan 2004-2006 kan från och med nu söka sommarjobb i kommunen.
 • Inbjudan till webbinarium för företag: Ställ din fråga om EU:s sanktioner mot Ryssland

  Den ryska invasionen i Ukraina har gjort att EU har infört nya sanktioner mot Ryssland. Sanktionerna omfattar banker, företag, enskilda personer, betalningsvägar och vissa varor och tjänster. Det gäller därför att ha koll på om dina affärer på något sätt berörs. Vill du veta mer om sanktionerna? Välkommen på Kommerskollegiums webbinarium den 9 mars.
 • Fokus på hållbarhet

  Näringslivet spelar en central roll för att vi ska nå en hållbar utveckling med balans mellan olika samhällsmål. Ekonomisk, social och miljö­mässig hållbarhet hänger alla samman. Vi hör ofta talas om begreppet hållbar utveckling men vad innebär det egentligen och vilken är affärsnyttan för våra företag?
 • Slutpresentation av projektet ”Naturturism Rönne å och Ringsjön – En förstudie”

  Den 24 mars klockan 18.00 ses vi på Teams . Vi vill berätta om de slutsatser vi dragit och lärdomar vi har fått i arbetet tillsammans med er som bidragit i våra workshops. Vi kommer också att berätta om fortsättningen av arbetet med Ringsjön och Rönne å.
 • Appen "Vaccinationsbevis verifiering"
  -för dig som arrangör

  Myndigheten för digital förvaltning tipsar om sin app "Vaccinationsbevis verifiering". Appen kan du använda för att skanna av dina besökares vaccinationsbevis.
 • NUDGE energiträff för företagare

  Bli mer energieffektiv – inspirerande träff
  för små och medelstora företag i Skåne den 25 januari.
 • Bästa Tillväxt

  Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst.
 • Save the date

  Under året har vi inom samarbetet Familjen Helsingborg tillsammans med er i besöksnäringen satt upp nya visioner för arbetet framåt. Som en fortsättning på detta arbete går vi snart in i en aktiv process som involverar stadsmässan H22. Under våren bjuder vi in till workshops. Boka gärna upp datumen i din kalender redan nu!
 • Omställningar i pandemins spår

  På Familjen Helsingborgs YouTube-kanal kan du följa våra kortfilmer om företag som gjort anpassningar i sin verksamhet för att klara sig under pandemin.
 • Söderåsens nationalpark och Söderåsensamarbetet bjuder in till dialogmöte!

  Välkommen till ett öppet möte där Söderåsens nationalpark och Söderåsensamarbetet presenterar arbetet med Söderåsen som en hållbar turismdestination i världsklass.
 • Framtidstipset 

  Hållbarhet har gått från att vara ett ”bra att ha” till en nödvändighet. Från en sidosyssla till en central del av verksamheten. Almi har tagit fram en mängd tips så att du kan ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete. 
 • ReLoad Skåne

  Hitta nya affärer, tjänster och produkter och ta del av affärsstöd och utbildningar skräddarsytt för småföretag i Skåne!
 • Välkommen på digital inspirationsträff den 28 oktober!

  Besvärliga energikostnader eller svåra klimatfrågor? Vi erbjuder företag ett bättre energiarbete! Välkommen till en digital företagsträff för inspiration till hur ert företag genom enkla åtgärder inom energieffektivisering kan spara pengar och bidra till en bättre miljö.
 • Destination Söderåsen lanserar stolt sin hållbarhetsutbildning

  Under tre års tid har kommunerna Klippan, Svalöv, Åstorp och Bjuv tillsammans med Söderåsens Nationalpark drivit projektet Destination Söderåsen. Inom ramen för det som kallas Akademi Söderåsen lanseras nu en helt ny utbildning, helt gratis för företagare inom besöksnäringen.
 • Time for India 

  Välkommen på frukostseminarium den 11 november klockan 08.00-10.00. Almi Företagspartner Skåne vill tipsa dig som har internationella affärer om ett event som äger rum i Malmö. Det handlar om export till Indien.
 • Save the date

  Den 29 november klockan 17.00-19.00 bjuder vi in dig som är verksam i besöksnäringen till en nätverksträff. Värd är de fyra Söderåsenkommunerna tillsammans med Söderåsens nationalpark.
 • Ny brandstation invigs

  Invigning av den nya brandstationen i Ljungbyhed sker lördagen den 16/10 kl. 13.00. Malmö Brandkårs Musikkår finns på plats och Lucys in the sky bjuder på popcorn till barnen. 
 • Klippans kommun klättrar i Svenskt Näringslivs ranking av Företagsklimat

  Rankingen visar var i Sverige det är bäst att starta och driva företag. Klippans kommun ligger på plats 64, det innebär en förbättring med 41 placeringar jämfört med 2020.
 • Välkommen på Starta eget-träff

  Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst arrangerar tillsammans med Klippans kommun Starta eget-träff den 20 oktober. Informationsmötena riktar sig till dig som funderar på att starta eget eller nyligen startat din företagsresa.
 • Ytterligare satsning på Söderåsen

  Projektet Destination Söderåsen rundas av under september, samtidigt som vi växlar upp inför framtiden. Ett nytt LEADER-projekt vid namn Söderåsen 2.0 möjliggör att arbetet kan fortsätta efter årsskiftet, i två år till.
 • Kompetens­försörjning i coronatider

  Tillväxtverket skickade ut enkäten Företagens villkor och verklighet i årsskiftet 2019–2020.
 • NUDGE – Nod för utveckling av digital och grön energiomställning

  NUDGE - Ett aktivitetsbaserat nätverksprojekt där företag i Skåne ska få bättre koll på sin energianvändning och göra energieffektiviserande insatser. Målet är att sänka företagens energikostnader samt stödja företagens återhämtning i spåren av covid-19-pandemin. Genom projektet erbjuds erfarenhetsutbyte, omvärldsbevakning och individuell energikonsultation.
 • Våga anställa!

  Fyra digitala seminarier med experter inom anställning. Du får handfasta tips och råd. Anmäl dig redan idag!
 • Information från Länsstyrelsen Skåne - den tillfälliga covid-19 lagen gäller än!

  Vi hjälper Länsstyrelsen Skåne med att vidarebefordra viktig information. Vänligen ta del av informationsbrev och checklistor. Det är viktigt - den tillfälliga covid-19 lagen gäller än!
 • Daglig verksamhet informerar

  Daglig verksamhet är en insats enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Det är en insats som syftar till att alla människor, oavsett behov, ska kunna ha en aktiv vardag och delta i samhällslivet. Den ska motverka social isolering och ska ge den enskilde en meningsfylld sysselsättning.
 • Ny lag från den 1 juli 2021

  Den 1 juli 2021 kom en ny lag (2021:363) om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar i kraft.
 • Lyckade omställningar i pandemins spår

  En omställning behöver inte vara så stor! Här kan du se hur ett antal företag inom Familjen Helsingborg gjort för att anpassa sig efter rådande omständigheter under pandemin. 
 • Framtidscoachen

  Är ditt företag redo för det nya normala? Vad gör du för att hitta morgondagens kund? Kanske behöver du hitta nya sätt att marknadsföra dig på eller är det dags att affärsutveckla ditt företag?
 • För dig som arrangerar evenemang

  Vad är det egentligen som gäller från den 1 juli och hur kommer utfasningen av restriktionerna att ske? Event in Skåne har samlat information för dig som är arrangör av evenemang i Skåne på sin hemsida.
 • Hållbarhets- och framtidskonferens 16 september

  A Sustainable Tomorrow arbetar sedan 2015 utifrån FN:s Globala mål genom att sammanföra personer från näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor för att öka kunskapen om hur du och ditt företag kan förbättra och påskynda ert hållbarhetsarbete.
 • Kick Forward för Prao i Skåne

  Välkommen på en digital konferens där vi sammanfattar projektet och blickar framåt. 26 oktober 2021 klockan 13.00-16.00.
 • Klippanföretag finalist

  Söderåsens turridning är finalist i ”Årets spjutspetsföretag” som arrangeras av Land Lantbruk, Swedbank och Sparbankerna, Ludvig & Co och LRF Ungdomen. Anna Lewijn har byggt upp Söderåsens turridning till att bli ett populärt företag med ett tiotal anställda guider.
 • Välkommen på sommarfika!

  Ta med en kopp kaffe och häng med på digital fika för besöksnäringen den 22 juni 09.30-10.30.
 • Pendelbuss till Söderåsens Nationalpark

  För att avlasta parkeringen i Skäralid och underlätta för besökare att kunna besöka nationalparken erbjuder Länsstyrelsen gratis parkering och bussresa för nationalparkens besökare.
 • UF-priser

  2020/2021 års UF-ungdomar har haft sina årsredovisningar. Vilka duktiga och ambitiösa ungdomar vi har i kommunen!
 • Framtidsgeneratorn

  Framtidsgeneratorn är samlingsnamnet på Almis alla erbjudanden som har extra fokus på hållbar utveckling. Med Framtidsgeneratorn identifierar vi tillsammans ditt nästa steg.
 • Lär Känna Din Destination

  Nu finns en ny utbildningsserie för dig inom besöksnäringen! Perfekt för dig som vill lära dig mer om vilka besöksmål som finns på Söderåsen och få tips om vad du kan berätta för dina besökare.
 • InfoPoint i Skäralid

  För att kunna ta emot våra besökare och ge dem en trevlig upplevelse under sitt besök hos oss har Näringslivsavdelningen en tillfällig InfoPoint i Skäralid under sommaren.
 • Energi-och klimatrådgivning för ditt företag –helt kostnadsfritt!

  Har ditt företag höga värmekostnader? Vill du ha hjälp att tolka elfakturan eller få en rundvandring i lokalerna? Är det dags att byta belysning, uppvärmningssystem eller kanske satsa på solceller? Då kan din kommunala och oberoende energi-och klimatrådgivare hjälpa dig som arbetar på ett SMF-företag (små-och medelstora företag), helt gratis.
 • Vinnare av Näringslivspriset

  Näringslivspriset delas ut till personer eller företag som utfört näringslivsbefrämjande åtgärder i Klippans kommun. Vinnarna år 2020 är Mikael Bern och Ted Johansson på MOM Events & Förarcoaching AB.
 • Kommande upphandlingar

  Tekniska förvaltningen har för avsikt att åter handla upp konsulter för kommunens räkning. Här kan du ta del av vad som kommer upphandlas inom den närmsta tiden. 
 • Stöd till digitalisering

  Region Skånes digitaliseringscheck gör skånska företag mer konkurrenskraftiga. Syftet med digitaliseringschecken är att hjälpa dig att skapa nya värden i företaget genom användande av digital teknik. Det kan till exempel handla om att ta fram en digital strategi, identifiera nya affärsmodeller eller att effektivisera digitala processer och system.
 • Hur blir eventsommaren 2021?

  Inbjudan till Hearing & Sharing fredagen den 4 juni klockan 10.30. I förra veckan kom beskedet. Från den 1 juni införs lättnader i de restriktioner som har lamslagit event- och mötesbranschen under nära 15 månader. Men hur påverkar lättnaderna branschen? Vilka ställer in och vilka ställer om? 
 • Kultursommarkortet

  Nu finns möjlighet för er inom besöksnäringen att vara en del av nordvästra Skånes kultursommarkort! För första gången skapar Familjen Helsingborg ett gemensamt kultursommarkort för verksamheter i nordvästra Skåne. Vi vill få besökare och invånare att besöka olika delar av vår region och uppleva de fantastiska platser som finns.
 • Affärs- och produktutveckling

  Familjen Helsingborg kommer med start i juni 2021 att driva en affärs- och produktutvecklingsprocess, APP, med stöd från Tillväxtverket. Initiativet vänder sig till företag inom besöksnäringen i nordvästra Skåne och är en inspirerande process med affärsutveckling som fokus.
 • Välkommen på månadsmöte!

  LEADER-projektet bjuder in till månadsmöte den 28 april, vid två tillfällen: kl. 14.00-14.45 samt 18.00-18.45. Möten vänder sig till dig som har verksamhet inom besöksnäringen. Denna gång är temat: ”Marknadsföring och kampanjer”. 
 • Padel i Klippan växer och frodas

  Sommaren 2020 invigdes en efterlängtad nyhet i Klippan: padelhallen på Åbytorps industriområde. Idén hade kläckts ungefär ett år tidigare av initiativtagarna och grundarna Burim Nikqi och Johan Lindberg under en gemensam stund i trädgården, då deras barn lekte tillsammans. 
 • Landsbygdens framtid i Nordvästra Skåne

  Leader Nordvästra Skåne med Öresund bjuder in till digitalt möte den 27 april. Du som bor och verkar på landsbygderna i Nordvästra Skåne kan delta.
 • Konferens om jämställd prao

  Det finns saker du som arbetsgivare kan göra för att attrahera fler och underlätta för alla, oavsett kön, att söka sig till just din bransch, till just dig som arbetsgivare och till din arbetsplats. Var med och lär dig om mekanismerna när det gäller jämställdhet kopplat till samhälle, skola och arbetsliv!
 • Pressmeddelande: Bike Approved

  70 boenden är certifierade som cykelvänliga i Nordvästra Skåne.
 • Premiär för verksamt.se LIVE

  Den 31 mars är det premiär för verksamt.se LIVE, en serie webbinarier för den som vill, ska eller precis har startat eget.
 • Cykelutveckling

  Cykelturism är en stark växande trend och har så varit under ett antal år. På lokal nivå inom Nordvästra Skåne har det gjorts en hel del arbete med att utveckla cykelturismen. Sedan årsskiftet har Familjen Helsingborg en gemensam vision och aktivitetsplan för arbetet.
 • Företagardagarna Digital 2021

  Företagardagarna som brukar äga rum i Ängelholm, blir i år en digital mässa den 7 maj. Från och med den 22 mars kan du som vill delta som utställare boka din digitala monter.
 • Destination Söderåsen bjuder in till stormöte

  LEADER-projektet Destination Söderåsen bjuder in till digitalt stormöte för besöksnäringen den 31 mars kl. 19.00-20.00. Projektledare Fredrik Kocon, samt Destinationsutvecklare Matilda Brozén, kommer bland annat att presentera Akademi Söderåsen under mötet.
 • Vill du vara din egen chef i sommar? 

  Ta chansen att starta ditt eget sommarföretag! Klippans kommun erbjuder nu dig som går i årskurs 9 eller på gymnasiet och bor i Klippans kommun möjligheten att ansöka om att driva ett eget sommarföretag genom UngDrive Academy.
 • Utvecklingscheckar för företag inom natur- och ekoturism

  Tillväxtverket erbjuder inom kort utvecklingscheckar som ska bidra till att öka natur- och ekoturismföretags förmåga att utveckla och ställa om sin verksamhet. Stödet är en del i ett uppdrag som regeringen har gett Tillväxtverket som handlar om att stärka förändringsförmågan och omställningen i besöksnäringsföretag.
 • Vi har många verktyg i lådan, här är ett av dem

  Med Framtidscoachens digitala plattform kommer du att presenteras för en praktisk och steg-för-steg-metod för att utveckla ditt företagarprojekt. Här kan du arbeta med ditt företag i din egen takt, få hjälp från en av framtidscoachens duktiga affärsrådgivare eller anmäla dig till något av våra online-program som hjälper dig att vidareutveckla din affärsidé och företag. 
 • Ta del av webbinarier i efterhand

  I projektet ”Naturturism Rönne å och Ringsjön – en förstudie” har det hållits tre webbinarier. Är du intresserad av projektet och de digitala föreläsningar som har varit, kan du ta del av dem här.
 • Vill du jobba som lärare i Klippans kommun samtidigt som du utbildar dig?

  För två år sedan lanserade Högskolan Kristianstad en ny arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning med inriktning mot årskurs 4-6. Nu har utbildningen utökats med en utbildning till ämneslärare för årskurs 7-9 i matematik, fysik och kemi. I utbildningen kombinerar studenterna lärarstudierna med en deltidstjänst som lärare.
  Låter detta som något för dig? Ansökan till höstterminen öppnar 15 februari.
 • Du är viktig för destinationens framtid! 

  Familjen Helsingborg söker Dig inom besöksnäringen i Nordvästra Skåne, som vill vara med att utveckla destinationens framtid. Den 11 mars bjuder vi in till digital workshop kl. 09.00-12.00.
 • Fortsatta livsmedelskontroller trots pandemitider

  Söderåsens miljöförbund fortsätter med all planerad livsmedelskontroll trots pandemitider. Kontrollen måste fortsätta trots rådande pandemi då den klassad som samhällsviktig verksamhet. 
 • Hur du lyckas med online-försäljning internationellt

  Online-försäljningen ökar kraftigt och utvecklingen går fort. Vill du veta vad som krävs för att lyckas med din försäljning online utomlands? Vilka kanaler som passar ditt företag bäst - en egen webbshop eller en marknadsplats? Eller både och?
 • Företagare – du kan få gratis coachning

  Har ditt företag stött på utmaningar under rådande situation? Behöver ni anpassa er till de effekter pandemin har på er verksamhet? Kanske behöver ni korttidspermittera eller är i behov av ny kompetens? Nu finns det möjlighet för företag i Familjen Helsingborg att få kostnadsfri coachning utifrån just era behov. 
 • Klippan marknadsförs till den internationella marknaden

  Visit Sweden är den organisation som marknadsför Sverige som besöksmål till den utländska marknaden. I en ny artikel lyfter nu Visit Sweden de fem bästa outlet-butikerna i Sverige. På denna lista finns Klippan Yllefabrik med.
 • Information från Söderåsens Miljöförbund

  Söderåsens Miljöförbund planerar bostadstillsyn av fastighetsägare, kommun och privata, för hyresfastigheter. 
 • Uppdaterad information

  Informationen om den nya covid-19 lagen med fokus på att minska smittspridningen i handeln har reviderats.
 • Information från Länsstyrelsen gällande handelsplatser

  Länsstyrelsen ger information till verksamhetsutövare om dennes skyldighet att vidta åtgärder enligt covid-19-lagen.
 • Stöd för enskilda näringsidkare

  Många företagare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av den pågående pandemin. Sedan i november kan därför enskilda näringsidkare söka ett nytt statligt omsättningsstöd. Detta eftersom de som driver enskild firma inte har kunnat dra nytta av de åtgärder som tidigare införts under pandemin, såsom stöd vid korttidspermittering och omställningsstöd.
 • Omställningscheckar

  Omställningscheckarna är ett stöd till företag som drabbats hårt av Coronapandemin. Pengarna ska gå till köp externt konsultstöd med syfte att hjälpa företag att ställa om sin verksamhet för att säkra långsiktig fortlevnad. Syftet med konsultinsatsen ska vara att höja kunskapsnivån och inte vara en del av ordinarie verksamhet.
 • Nya restriktioner med anledning av Covid-19

  Fredagen den 18 december presenterades nya restriktioner som gäller från den 24 december 2020 till 24 januari 2021. Du har ett ansvar att följa restriktionerna och begränsa smittan. Följande berör eventuellt dig i din roll som företagare eller anställd.
 • Bäst tillväxt i Skåne

  Idag släpptes den fantastiska nyheten att Klippans kommun och vårt näringsliv har kammat hem priset ”Bästa tillväxt i Skåne” 2020. Det är kreditupplysningsföretaget Syna, som sedan 2007, delar ut priset till den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning samt går med vinst.
 • Leaderprojekt Destination Söderåsen

  Leaderprojektet Destination Söderåsen har nu i dagarna lanserat första versionen av sin hemsida. Hemsidan är en del i en modern marknadsföringsplattform där alla kan vara med. Projektet är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp, samt Söderåsens nationalpark.
 • Förlängd korttidspermittering, omställningsstöd och anstånd med skatteinbetalningar

  Flera åtgärder som vidtagits för att stötta svenska jobb och företag genom krisen kommer att förlängas. Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.
 • Förstå företagets elfaktura

  Skånes kommuner arrangerar den 25 november ett webbinarie för företag i Skåne där vi ger tips på hur vi de kan minska sina elkostnader. Genom att se över sin elfaktura kan det gå att minska kostnader och öka konkurrenskraften.
 • Almi erbjuder kostnadsfria webbinarier 

  Almi erbjuder bland annat kostnadsfria webbinarier där du kan utveckla din kunskap och påbörja din digitala resa med experter inom digital marknadsföring och försäljning. Som en första start, kan du även utföra en kort analys av dina befintliga digitala aktiviteter.
 • Välkommen till “Verktyg för prao”

  “Verktyg för prao” är en digital konferensen som går av stapeln den 1 december. PRIS - Prao i Skåne - anordnar och du får nätverk och fördjupning av det mesta som har med prao att göra. Praon är en fantastisk möjlighet för unga att möta arbetslivet. Mötet mellan kommun och arbetsgivare utgör kärnan för dagen.
  Dagen innehåller en workshop och programpunkter som är relevanta för såväl prao-anordnaren som för arbetsgivaren.
 • Uppdaterade riktlinjer

  Från den 3 november 2020 gäller ändrade föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten gällande förebyggande av trängsel på serveringar. 
 • Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

  Mot bakgrund av att många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av covid-19-utbrottet har regeringen idag fattat beslut om omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Stödet träder i kraft den 9 november och bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.
 • Våga starta och driva eget företag

  Vad ska du tänka på inför din företagsstart? 
  Hur förbereder du dig?
  Vilka är framgångsfaktorerna och vad bör du undvika?
  Vi belyser affärsidé, dina kunder, marknad, prismodell, formalia och mycket annat.
 • Ny avfallsförordning och krav på rapportering av farligt avfall

  Alla verksamheter som producerar någon form av farligt avfall, till exempel elektronik, lysrör och olika kemikalier, ska från den 1 november 2020 börja rapportera in antecknade uppgifter om det farliga avfallet till det nya avfallsregistret hos Naturvårdsverket. En verksamhet kan vara allt från en stor fabrik till ett företag med få anställda som en frisersalong, biltvätt eller advokatbyrå.
 • Trängselkontroller visar överlag gott betyg till serveringarna!

  Under våren och sommaren har miljöförbundet genomfört trängselkontroll på över 110 restauranger och kaféer.
   - Trots att våra verksamheter genomgått en tuff tid har de allra flesta hanterat den nya tillfälliga lagen på ett ansvarsfullt sätt och några stora problem med trängsel har inte förekommit, säger Jim Nielsen miljöinspektör på Söderåsens miljöförbund.
 • Registrera hjärtstartare

  Det finns möjlighet för företag som har hjärtstartare att anmäla detta i Hjärtstartarregistret. Syftet med registret är att alla hjärtstartare utanför sjukvården ska registreras. De blir då synliga på en karta så att livräddare och larmcentralen vet var hjärtstartarna finns placerade geografiskt vid en nödsituation.
 • Nya företag etablerar sig i Klippans kommun

  Den som passerat Östra Ljungby på väg 13 eller E4 den senaste tiden, har sett att det råder full aktivitet på verksamhetsområdena Bolestad och Månstorp. På östra delen av Bolestad är det logistikföretaget Boxflow som kommer flytta in i ett nytt, stort lager.
 • Ranking Svenskt Näringsliv

  I 20 år har Svenskt Näringsliv undersökt företagsklimatet i Sveriges kommuner. I år har man skickat ut enkäter till 33 000 företag. Baserat på svaren man fått in rankar man sen kommunerna. Onsdagen den 23 september släpptes resultatet.
 • Almi erbjuder kostnadsfria seminarium

  ALMI erbjuder nu kostnadsfria seminarium där du kan utveckla din kunskap och påbörja din digitala resa med experter inom digital marknadsföring och försäljning.
 • Ta chansen att lära känna morgondagens medarbetare!

  Genom att ta emot en praktikelev får du chansen att marknadsföra din bransch och ditt företag. Det ger dig även möjlighet att skapa ett intresse för ditt yrke hos Klippans elever. Du får möjlighet att lära känna morgondagens framtida medarbetare, företagare och chefer. Du får ta del av elevernas kunskaper och deras framtidstankar.
 • Söderåsdagen 2020 ställer om

  På inrådan från polismyndigheten har man tagit beslut om att Söderåsdagen 2020 i sin fysiska form flyttas fram till 2021. Dock kommer de flesta av aktörerna ändå hålla öppet som vanligt lördagen den 12 september 2020.
 • Destination Söderåsen

  Projektet Destination Söderåsen går in en spännande fas i höst där vi nu har nya digitala förutsättningar att bygga varumärket Söderåsen, lära av varandra och påbörja vår gemensamma utveckling.
 • Digital företagarträff

  Den 10 september kl. 12.00 är det återigen dags för en digital företagarträff. Mötet inleds med kort presentation av kommunens arbete. Därefter kommer Jonas Bergholm, från Region Skåne, informera om Regionens stödverktyg, vad som ligger i pipen och information om klusterverksamheterna. Det kommer finnas utrymme för er att ställa frågor. 
 • Söderåsdagen

  Efter årets alla utmaningar är det mer aktuellt än någonsin att ta sig ut i naturen och besöka det lokala så som gårdsbutiker, ateljéer och andra mindre besöksmål. Hemester är nu ett vedertaget utryck. Den 12 september 2020 är det dags för Söderåsdagen, vilket är ett ypperligt tillfälle att utforska Söderåsens kommuner och aktiviteter.
 • Lägesuppdatering angånde Covid-19

  Kommundirektör Tomas Rikse och näringslivschef Anders Lindberg berättar om den situation som Klippans kommun befinner sig i med tanke på Covid-19. De pratar om vad som gjorts, var man står nu och hur tankarna går framåt.
 • Almi erbjuder seminarier online

  Almi har tagit fram ett antal seminarier som vänder sig till företagare på olika nivåer, både nyföretagare och företagare som varit igång ett tag. De vänder sig även till dig som har en idé som du skulle vilja utveckla.
 • Google Digitalakademin

  Vill du lära dig mer om digitala verktyg? Digitalakademin erbjuder kostnadsfria onlineutbildningar inom 26 olika områden, bland annat digital annonsering, sociala medier och försäljning online.
 • Hälsosäkra ditt evenemang

  Hur skapar du ett evenemang som är hälsosäkert och tryggt? Vilka regler är det egentligen som gäller nu i Coronatider? Hur bygger jag en hållbar affärsmodell i dessa utmanande tider? Och hur har andra gjort?
 • Pressmeddelande om tobaksregler

  Nya regler kräver att alla som vill sälja tobak söker tillstånd. De nya och tuffare reglerna för tobakshandlarna syftar till att begränsa de illegala och oseriösa inslagen inom detaljhandeln. Söderåsens miljöförbund hanterar ansökningarna.
 • Företagare – du kan få gratis coachning

  Du som är företagare har möjlighet att få kostnadsfri coachning för att ta dig igenom dagens situation och komma stärkt ur den.
 • Vinnarna skänkte pengarna till äldreomsorgen

  När byggföretaget Er Byggare tilldelades Klippans kommuns näringslivspris på 12 000 kronor visste ägarna till företaget direkt vad de skulle göra med prissumman. Den skänktes till en grupp inom kommunen som kämpat extra hårt de senaste månaderna.
 • Sök tillstånd för gatupratare

  Att skapa trygghet på våra gångbanor är ett högprioriterat mål i kommunens arbete för trafiksäkerhet. I detta arbete tar kommunen särskild hänsyn till barn, äldre och funktionshindrade. Fokus ligger på att trygga olika trafikmiljöer. Som ett led i detta är det nödvändigt att verksamheter som önskar ha en gatupratare söker tillstånd för detta.
 • Digital företagarträff

  Då många av vårens företagarträffar blivit inställda och vi på Näringslivsavdelningen ändå vill förmedla information och hålla kontakten, som vi gjort tidigare, så hade vi igår vår första digitala företagarträff. Tolv företag var anmälda till träffen, där även representanter från Region Skåne och Almi medverkade.
 • Öppna jämförelser Företagsklimat

  Öppna jämförelser Företagsklimat är en sammanställning av resultaten från servicemätningen Insikt på nationell nivå och en rankning av kommunerna, som Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) gör varje år. De myndighetsområden som mäts är brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. Under 2019 har Klippans kommun tagit ett rejält kliv i rätt riktning.
 • Framtidscoach för företag

  Nu finns möjlighet för dig som företagare att få kostnadsfri coachning för att ta dig igenom dagens situation och komma stärkt ur den. Det handlar om traditionell rådgivning och affärscoachning men även stöd för att gå igenom din affärsplan, lyfta blicken, tänka ”utanför boxen” och eventuellt förbättra ditt arbetssätt.
 • Nya checkar för omställning!

  Region Skåne har tagit fram en ny stödform, omställningscheckar, för att hjälpa företag som drabbats extra hårt av Coronapandemin. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.
 • Kostnadsfritt åtgärdspaket till industriföretag

  IUC och Teknikcollege syd erbjuder en möjlighet för företag att både kompetensinventera och skapa en åtgärdsplan i rådande läge.
 • Exportboost på gång: Så kommer du igång med försäljning på Amazon!

  I en tid när vi inte kan träffas som vanligt för seminarium och nätverkande bjuder Exportcentrum Skåne in till ett webbinarium som fokuserar på hur du kan komma igång med (eller öka) försäljning på Amazon.
 • Almi skapar nya affärsutvecklingstjänster

  På kort tid har verkligheten förändrats drastiskt för många skånska företagare. Almi gör allt för att bistå sina kunder för att mildra effekterna av coronapandemin. Det innebär bland annat att de skapar nya affärsutvecklingstjänster för att bättre passa företagare under rådande omständigheter.
 • Hjälp i pandemitider

  Just nu pågår ett intensivt arbete både nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset Covid-19 medför för näringslivet. Här har vi samlat en del av den hjälp som finns att tillgå för dig som företagare i pandemitider.
 • Information från Tekniska förvaltningen

  Här kan du läsa om information från Tekniska förvaltningen till dig som företagare.
 • Sommarjobba som egen företagare

  Klippans kommun erbjuder nu dig som går i 9:an eller på gymnasiet möjligheten att ansöka till att driva ett eget sommarföretag genom konceptet UngDrive.
 • Region Skåne tillhandahåller tjänst för resursdelning

  Region Skåne hjälper till att matcha företag med personalbehov med företag som varslar och permitterar. Regionen hjälper företagare att hitta varandra och stöttar i processen kring resursdelning.
 • Råd, stöd och hjälp till arbetsgivare via Arbetsförmedlingen

  Bra länkar till Arbetsförmedlingen för dig som arbetsgivare.
 • Kommunförbundet Skåne bjuder in till webbinarie: Stöd för energi- och klimatinvesteringar

  Information om aktuella företagsstöd och chansen att ställa frågor under en webbsändning på måndag den 6 april mellan 10:00–11:00.
 • Näringslivsnytt

  Med anledning av coronaviruset/covid-19 kommer här uppdaterad information för dig som är företagare. Då det råder stor osäkerhet kring händelseförloppet och läget kan ändras snabbt ber vi dig att hålla dig uppdaterad via de statliga myndigheternas hemsidor. 
 • Håll dig uppdaterad om Coronaviruset
  - Det här kan du få hjälp med som företagare

  Med anledning av coronaviruset har vi samlat information för företagare kring vilka åtgärder som Regeringen vidtagit för att minska de negativa effekterna för näringslivet.
 • Inställda Företagarträffar och Företagsbesök

  På grund av det rådande läget med Coronaviruset, har Klippans kommun tagit beslut om att ställa in alla företagsbesök och företagarträffar fram till och med den 12 april, om inte annat meddelas. Vi följer händelseutvecklingen och hoppas på att vi kan ses inom kort igen.  

 • Välkommen på Företagarträff!

  Obs! Detta evenemang är inställt p.g.a. Coronaviruset.Den 26 mars kl. 18.00- 20.30 har vi glädjen att bjuda in dig som företagare eller representant för en förening, till Företagarträff på Klippans Bruk. Anmäl dig redan idag för att vara säker på en plats.
 • Utbildning i naturvägledning

  Söderåsens Nationalpark bjuder i till en utbildning i naturvägledning den 9 mars kl. 09.00-16.30. Ett fåtal platser finns kvar.
 • Våga starta och driva eget företag

  Den 3 mars bjuder Klippans kommun tillsammans med Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst in till en minikurs för alla som funderar på att starta företag. På kursen ges inspiration till att våga ta steget till att starta företag och tips på hur du lyckas som egenföretagare.
 • Pressrelease

  Välkommen till Sveriges största satsning för att öka intresse och rekrytering till de yrkesutbildningar som vi behöver för ett väl fungerande näringsliv. På Yrkes-SM hittar många ungdomar sitt framtidsjobb och många arbetsgivare sin framtida arbetskraft.
 • Ta chansen att lära dig mer om EU:s fond för åtgärder inom klimat, miljö och natur!

  Det finns ett engagemang när det gäller klimat- och miljöfrågor som aldrig förr. Har du en idé om ett projekt som tacklar någon miljöutmaning, klimatförändringarna eller som skyddar natur och biologisk mångfald? Då kan du söka pengar från EU:s miljöfond, LIFE.
 • Välkommen på Företagarträff på Sågen!

  Torsdagen den 20 februari kl. 10.00-11.30.Denna företagarträff börjar vi med kaffe, macka och information från näringslivsavdelningen och kommunen. Därefter blir vi guidade runt på Sågen av Filip Schröder, som berättar om verksamheterna som är igång och hur planerna ser ut för framtiden.
 • Välkomna till en inspirationsdag för cykelturism!

  Cykelturisterna i vår region blir bara fler och fler. Hur tar vi emot dem på bästa sätt och hur kan vi dra nytta av denna växande målgrupp? Den 23 april är ni välkomna till Landskrona för en förmiddag i cykelns tecken.
 • Boka monter till Företagardagarna!

  Det är nu dags att boka monter till regionens största företagarmässa. Den 15-16 maj fylls Catena Arena i Ängelholm med en mängd intressanta företag som visar upp sina verksamheter.
 • Klippans kommun hamnar på tredjeplats i Bästa Tillväxt

  Priset "Bästa tillväxt" tilldelas kommuner där företagen har den bästa tillväxten under året. I Skåne län ligger Klippans kommun på en fin tredjeplats på indexet för 2019.
 • Positiv utveckling i Klippans kommun

  Nu uppmärksammar Veckans Affärer att det går bra för Klippan! I deras senaste artikel om entreprenörskap lyfts den positiva utvecklingen i Klippans kommun, där befintliga företag satsar och nya etablerar sig.
 • Företagarträff – Breakfast at Lucy´s in the sky!

  Näringslivsavdelningen i Klippans kommun bjuder tillsammans med Peab in till företagarfrukost på nyetablerade Lucy’s i Ljungbyhed.
  Det serveras julinspirerad frukost och till den får vi lyssna till vad som hänt under året och planer för framtiden, från några av företagen på Ljungbyhed Park.
 • Nytt verktyg för prao och praktikplatser

  Sidan samverka.nu är en databas som ska underlätta prao- och praktikplatsanskaffning för alla berörda. Du som är företagare och kan tänka dig att ta emot en prao eller praktikant, lägger upp din verksamhet i databasen. Sedan finns all information som du vill presentera lätt tillgänglig på webben, för alla parter - arbetsgivare, elever och SYV.
 • Positiv placering för Klippan

  Den 24 september släppte Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av det lokala företagsklimatet i Sverige. Klippans kommun kommer på plats 92 i den nationella rankingen av de 290 svenska kommunernas företagsklimat. En förbättring på 45 platser jämfört med föregående år.
 • Företagarträff: Upphandling

  Välkommen till en företagsmorgon i Klippans kommunhus den 15 oktober kl. 07.30-10.00! Upphandlingschef Anders Vedin går igenom de mest grundläggande reglerna som styr kommunens inköp och vad man behöver veta som företagare för att öka möjligheterna att kunna delta och lämna anbud till kommunerna.
 • Yrkes-SM i Helsingborg 22-24 april 2020

  På Yrkes-SM kommer unga yrkesskickliga ungdomar från hela landet att tävla och visa upp olika yrken i Olympia Park-området. Ta tillfället i akt och visa upp er verksamhet samtidigt som ni träffar ungdomar och bidrar till att säkra den framtida kompetensförsörjningen!
 • Våga starta och driva eget företag

  - minikurs för inspiration
 • Varning för bluffsamtal om reklamplats

  Några företagare i kommunen har blivit uppringda av ett företag som utger sig att sälja reklamplats på kommunens miljöstationer. Kommunen har inte längre något samarbete med företaget.
 • Information från HBG Talks:
  Nu är biljetterna till Hbg Talks 2019 släppta! 

  Den 9 oktober är det dags för årets upplaga av Hbg Talks på Helsingborg Arena.
  Årets tema är Plötsligt händer det – milstolpar och vändpunkter. Det handlar om händelser som är eller har varit helt avgörande för det fortsatta förloppet. 
 • Utlysning från Tillväxtverket: Utveckla socialt företagande på nationell nivå!

  Har du en idé som kan påverka utvecklingen av socialt företagande på en strategisk nationell nivå? Då kan du bidra till att genomföra regeringens strategi "Ett hållbart samhälle genom socialt företagande och social innovation".
 • En ny tobakslag gäller från 1 juli 2019

  Riksdagen har beslutat att införa rökförbud på flera allmänna platser utomhus för att begränsa hälsorisker och olägenheter orsakade av rök. Från och med den 1 juli 2019 träder en ny tobakslag i kraft. Den innebär bland annat att det blir förbjudet att röka på uteserveringar och att tillståndsplikt på tobaksförsäljning införs.
 • Vi är med på Företagardagarna i Lindab (Catena) Arena 

  På fredag och lördag 10-11 maj är det företagardagarna i Lindab Arena i Ängelholm. Klippans kommun kommer vara på plats och hoppas att vi träffar många av kommunens företagare där.
 • Företagarträff: Rättighetsutbildning

  Projekt Hela vägen i Klippans kommun bjuder tillsammans med Näringslivsavdelningen in till företagarträff
 • Vill du bli din egen chef i sommar?

  Ta chansen att starta ditt eget företag. Ansök själv eller med en kompis på på UngDrive.
 • SKL presenterar Öppna jämförelser Företagsklimat 2018

  Varje år genomför Sveriges kommuner och landsting en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning och service gentemot företag.
 • Pristagarna av årets Köpmanspris och Näringslivspris är utsedda

  Näringslivspris och Köpmanspriset delas årligen ut i Klippans kommun.
 • E-fakturor till Klippans kommun

  Den 1 april 2019 trädde en ny lag i kraft om obligatorisk e-fakturering för leverantörer till kommuner, landsting/regioner och myndigheter. 
 • Företagarträff: Samverkan som gör skillnad

  Du som är företagare i Klippans kommun är välkommen på företagarträff på Hillesgården den 9 april!
 • Miljöbron hjälper företagare att tänka hållbart

  Sedan många år tillbaka har Klippans kommun ett samarbete med Miljöbron Skåne, vilket innebär att företag i kommunen kostnadsfritt kan ta hjälp av universitetsstudenter för att utveckla sitt miljö- och hållbarhetsarbete.
 • Tips: Du som företagare kan söka ekonomiskt stöd från Energimyndigheten för att utveckla energismarta lösningar

  Jobbar du med att ta fram energismarta produkter eller tjänster? Nu kan företag söka ekonomiskt stöd från Energimyndighetens program Design för energieffektiv vardag.
 • Inspirationskurs för dig som funderar på att starta företag

  Den 28 mars bjuder Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst tillsammans med Klippans kommun in till en minikurs för nyföretagare.
 • Nytt system för er som tar emot PRAO-elever

  Klippans kommuns barn- och utbildningsförvaltning har gått med i en tjänst för att förenkla hanteringen av platser för PRAO och praktik – samverka.nu.
 • Familjen Helsingborg bjuder in till The Academy - från idé till företag 

  The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill gå från idé till företag. Vi vänder oss till dig som har drömmar om att starta din egen verksamhet med ambition att kunna leva på ditt företagande.
 • Projektet Hela vägen skapar möjligheter

  Hela vägen är en satsning inom arbetsmarknaden i Klippans kommun. Målgrupperna är både personer som behöver stöd på vägen mot en sysselsättning och arbetsgivare som kan tänkas ta emot en ny kollega.
 • Klippan får pris för bästa tillväxt i Skåne län

  Klippan vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2018 i Skåne län. Priset, som delas ut av Kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007, premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Syna granskar siffror från företagens bokslut och utmärkelsen går sedan till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.
 • Inspirationskurs för dig som funderar på att starta företag

  Den 22 oktober bjuder Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst tillsammans med Klippans kommun in till en minikurs för nyföretagare.
 • Bokningen är öppen - Välkommen till HBG TALKS!

  Den 17 oktober på Helsingborg Arena är du välkommen till Hbg Talks, en dag där näringsliv, möten och dialog står i fokus. Årets tema är Maskinen och Människan med fokus på det som är här och nu.
 • Har du plats för en praoelev i höst?

  Nu när höstterminen är igång är det snart dags för kommunens högstadieelever att gå ut på prao. Våra grundskolor har därför ett mycket stort behov av praoplatser eftersom många av eleverna inte har några egna kontakter i arbetslivet. 
 • Nyhetsbrev för näringslivet augusti

  I detta nyhetsbrev berättar näringslivsavdelningen bland annat om det nya företaget i Ljungbyhed Park och det nya företagsregistret.
 • The Academy - från idé till företag 

  The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill gå från idé till företag. Vi vänder oss till dig som har drömmar om att starta din egen verksamhet med ambition att kunna leva på ditt företagande.
 • Nyhetsbrev för näringslivet juni

  I sommarens nyhetsbrev berättar näringslivsavdelningen bland annat om det nya företagsregistret, vinnarna av Klippans kommuns köpmans- och näringslivspriser och ”Årets Företagare i Klippan 2017” (bilden), InfoPoints och vad ett LEADER-projekt är.
 • Årets omgång av Sommarlovsentreprenörerna är igång

  40 ungdomar från Klippan, Åstorp och Bjuv samlades förra veckan för att gå utbildning för att bli sina egna företagare under sommaren.
 • Söderåsenkommunerna satsar på gemensam destinationsutveckling

  Klippans kommun har, i samarbete med Åstorp, Bjuv och Svalöv, beviljats Leaderstöd för att starta upp ett spännande projekt. Fokus är att Söderåsen och området runt den ska bli ännu mer attraktivt för besökare.
 • Business Academy

  Business Academys utbildningar riktar sig till er som driver företag i Familjen Helsingborg. De ges i samarbete med Attramera, Competensum och SmartBizz. 
 • Välkommen till HBG TALKS – Save the date

  Den 17 oktober 2018 är det dags för årets upplaga av Hbg Talks. Årets tema är Maskinen och Människan! 
 • Vinnarna av Klippans kommuns köpmans- och näringslivspriser och ”Årets Företagare i Klippan 2017”

  På Lilla Trulla Gårdshotell i Bolestad, delades igår Klippans kommuns köpmans- och näringslivspriser ut tillsammans med Företagarna Klippans ”Årets Företagare i Klippan 2017”.
 • Den 12 juni öppnar anmälan till gratis tågsemester för 18-åringar.

  Är du 18 år och vill upptäcka Europa? Då har du chansen att ansöka om en gratis interrail-semester om 30 dagar i upp till fyra olika EU-länder.
 • Träffpunkt Elfdalen tar nästa steg

  Leaderprojektet Träffpunkt Elfdalen har fått beskedet de har väntat på. Jordbruksverket har godkänt deras ansökan och arbetet med att förverkliga drömmen om området går in i nästa fas.
 • Grundutbildning i EU-kunskap

  Nu öppnar anmälan för 2018 års upplaga av grundutbildning i EU-kunskap som äger rum den 28 maj i Hässleholm.
 • SKL presenterar Öppna jämförelser Företagsklimat 2017

  Varje år genomför Sveriges kommuner och landsting en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning. Klippans kommun fortsätter trenden med fina resultat och ökar ytterligare för 2017.
 • Vill du bli din egen chef i sommar?

  Ta chansen att starta ditt eget företag. Ansök själv eller med en kompis på på UngDrive.
 • Nyhetsbrev för näringslivet mars

  Säsongens första företagarträff gick av stapeln i Ljungbyhed, där vi träffade elever från Sveriges första yrkeshögskoleutbildning för kommersiella drönaroperatörer.
 • Film i Sociala Medier – Lär dig filma och klippa med mobilen

  Under en halvdag den 17 april lär du dig hur du kan göra film för sociala medier med mobilen.
 • Nu är det dags att söka till Familjen Helsingborgs traineeprogram

  Vill du vara med och utveckla vårt samhälle? Vill du vara med och göra skillnad? Till vårt traineeprogram söker vi samhällsentreprenörer som i framtiden kan inta ledande eller strategiska specialistfunktioner inom Familjen Helsingborg.
 • Rekryteringsträff för vård och omsorg

  Många personer visade intresse när Klippans kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen anordnade en rekryteringsträff.
 • Dags för omgång två av The Academy - från idé till företag 

  The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill utveckla en företagsidé och växa som entreprenör. Vi vänder oss till dig som har drömmar om att starta din egen verksamhet med ambition att kunna leva på ditt företagande.
 • Nyhetsbrev för näringslivet februari

  Klippans kommun hade den tredje bästa tillväxten i Skåne län i 2017 års tillväxtindex och den 18 januari samlades representanter från några av företagen på Spångens Gästgivargård i Ljungbyhed för att fira framgången.
 • Vill du ha ett spännande extrajobb?

  Räddningstjänsten Söderåsen söker just nu deltidsbrandmän till våra styrkor. Välkommen att anmäla ditt intresse.
 • Tillväxtföretagen 2017

  Klippans kommun har, som tidigare nämnts, den tredje bästa tillväxten i Skåne län i 2017 års tillväxtindex. Nu har kommunen uppmärksammat de företag  som bidragit till den fina placeringen.
 • Nyhetsbrev för näringslivet december

  Året närmar sig nu sitt slut och vi kan konstatera att det varit ett gynnsamt och händelserikt år. Vi vill därför passa på att tacka alla er som deltagit i våra många aktiviteter och som bidragit till utvecklingen av näringslivsklimatet.
 • Klippans kommun hamnar på tredjeplats i Bästa Tillväxt

  Priset delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år till den kommun i varje län vars företag uppvisat den bästa tillväxten inom omsättning, vinst och antalet anställda mellan de två senaste boksluten.
 • Nyhetsbrev för näringslivet

  Klippans kommun klättrade rejält i Svenskt Näringslivs ranking av Företagsklimat
 • Klippans kommun klättrar rejält i Svenskt Näringslivs ranking av Företagsklimat

  Rankingen visar var i Sverige det är bäst att starta och driva företag. Klippans kommun ligger på plats 91, det innebär en förbättring med 54 placeringar jämfört med 2016.
 • Nyhetsbrev för näringslivet

  Här kommer månadens information från näringslivschef Anders Lindberg. Han berättar bland annat om en ny utbildning i Ljungbyhed och olika företagarträffar och evenemang.
 • HBG Talks för näringslivet 2017

  Den 11 oktober bjuder Familjen Helsingborg in till att snacka näringsliv och företagskultur på årets HBG Talks.
 • Matglädje med mindre energi

  Vill du träffa andra företag som är intresserade av att hitta ett tydligare förhållningssätt till energi? Vill du få inspiration av företag som kommit långt i sitt energiarbete? Då är Energikontoret Skånes seminarier rätt för dig!
 • Vill du ha ett spännande extrajobb?

  Räddningstjänsten Söderåsen söker just nu deltidsbrandmän till våra styrkor i Åstorp, Klippan och Ljungbyhed.
 • Nyhetsbrev för näringslivet i augusti/september

  Här kommer höstens första månadsutskick för näringslivet.