Årets omgång av Sommarlovsentreprenörerna är igång

Publicerad:

40 ungdomar från Klippan, Åstorp och Bjuv samlades förra veckan för att gå utbildning för att bli sina egna företagare under sommaren.

Som sommarlovsentreprenör lär deltagarna sig om entreprenörskap, försäljning, marknadsföring och även att stärka sitt självledarskap. Detta görs av UngDrive med hjälp av entreprenörer såsom Alexandra Skoglund, Felicia Eckersten, Staffan Taylor med flera som följer och stöttar ungdomarna under hela sommaren i sina egna resor.

- Att vi i Klippans kommun anordnar denna typ av arrangemang är för att vi ser att det är viktigt med entreprenörsanda. Det behöver inte innebära att man ska bli sin egen företagare senare, men chanserna ökar att man ser det som en möjlig karriärväg. Om inte så ger det en bra förkunskap om hur det är att driva egen verksamhet och man blir attraktivare på arbetsmarknaden, säger Anna Alkner, EU-samordnare och landsbygdsutvecklare i Klippans kommun.
- Deltagarna, som är mellan 16-19 år, skapar sina egna sommarjobb och genom hårt arbete, inspiration och coaching bygger de sina företag. Det är tredje året i rad som Klippans kommun är med och möjliggör för kommunens ungdomar att vara med, fortsätter Anna.

Upplägget för ungdomarna under sommaren ser ut såhär: deltagarna börjar med en utbildningsvecka, fem dagar fyllda av inspiration, workshops, coaching av riktig entreprenör och säljträning. Sedan får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som de förverkligar under sommarlovet och på så sätt tjänar sina egna pengar.

Nu vill vi passa på att önska årets sommarlovsentreprenörer lycka till under sommaren.