Nyhetsbrev för näringslivet

Publicerad:

Här kommer månadens information från näringslivschef Anders Lindberg. Han berättar bland annat om en ny utbildning i Ljungbyhed och olika företagarträffar och evenemang.

Sveriges första drönaroperatörsutbildning har startat - i Ljungbyhed. Flygfältet är nyckeln till en bra utbildning där eleverna redan från start får tillgång till drönare som används i sann flygmiljö.
Utbildningen, som drivs av Folkhögskolan, ligger i framkant gällande teknik och är en viktig pusselbit för den fortsatta utvecklingen på Ljungbyhed Park och förhoppningen om att företag inom branschen ska etablera sig i Ljungbyhed är stor.
Efter utbildningen kan eleverna t.ex. arbeta på uppdrag med att effektivisera odling inom lantbruk, mäta snödjup i fjällmiljö eller med informationsinsamling om trafiken i en storstad. Nya behov och möjligheter upptäcks varje dag.

Vi planerar för en företagarträff våren 2018, där du som företagare får möjlighet att träffa eleverna samt får se hur den flygrelaterade verksamheten bedrivs.

Kommunledningen har nyligen gjort företagsbesök på Servetta samt MiLgårdarna och kommer inom kort även besöka Tullsson-huset, ICA Kvantum och Expandia. Är du också intresserad av att få besök, så hör av dig till undertecknad.

Kommande företagarträff, den 4 oktober, bjuder Klippans kommun tillsammans med Swedbank, ICA Kvantum och ICA Nära in till en eftermiddag där vi gästas av Arena för tillväxt, som belyser Klippan i ett omvärldsperspektiv. Genom dialog och diskussion får vi värdefull input till det utvecklingsarbete som bedrivs. Vid förra företagarträffen gavs aktuell kommuninformation.

Den 19 oktober bjuds fastighetsägare och köpmän in till diskussion om utvecklingen av Klippans centrum.

Vår brottsförebyggare Henrik Ehrenberg informerar om att det just nu sker flera liknande stölder på olika ställen i NV-Skåne, det handlar om att firmabilar utsätts för inbrott och att verktyg stjäls. Polisen uppmanar därför till att man bör ha sin bil larmad och under uppsikt.


Regionanalt evenemangsstöd finns att söka genom Familjen Helsingborg. Vill du genomföra ett regionalt evenemang som sätter Familjen Helsingborg på kartan och stärker regionen som besöksdestination.
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tänk dock på att det kan behövas polistillstånd och att handläggningstiden för detta tillstånd då kan ta ända upp till fyra månader.

Hösten närmar sig med stora steg och efter en lyckad eventsäsong avrundar vi med Söderåsens Matmarknad i Skäralid den 1 oktober – Missa inte denna!

Anders Lindberg
Näringslivschef
Telefon: 0435-285 69 
E-post: anders.lindberg@klippan.se