P-skiva till besökare

Publicerad:

Klippans kommun har åter tagit fram P-skivor som du som företagare kan dela ut till dina besökare. Precis som tidigare är dessa P-skivor i första hand tänkta till besökare som inte redan har en P-skiva i sin bil.

P-skivorna är kostnadsfria både för dig som företagare och för de besökare som använder dem. Under juni månad kommer näringslivskontoret att dela ut P-skivor till butiker och andra företagare som tar emot besökare i centrala Klippan och Ljungbyhed. Vill du ha en större mängd P-skivor (fler än 30 stycken) anmäler du detta till naringsliv@klippan.se

För att parkera i Klippans kommun behöver du inte ha en P-skiva härifrån
På de tidsbegränsade parkeringar där P-skiva ska användas finns det tilläggsskyltar som tydligt talar om detta med symbolen "P-skiva" eller texten "P-skiva". Det går alldeles utmärkt att använda P-skiva från någon annan ort eller om du köpt en i butik. Om du inte har någon P-skiva räcker det med en handskriven lapp där du anger tid enligt regelverket.

Bakgrund till beslutet
Beslutet om att införa P-skiva i Klippans kommun togs av Kommunstyrelsens Arbetsutskott hösten 2019. Bakgrunden till beslutet är att reglerna inte efterlevdes på kommunens tidsbegränsade parkeringar. Med P-skivor har parkeringsvakten möjlighet att återkomma under sitt pass för att kontrollera parkerade bilar. Detta leder till mer tillgänglighet, så att fler får möjlighet att parkera.

Läs mer om P-skiva här länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster