Träffpunkt Elfdalen tar nästa steg

Publicerad:

Leaderprojektet Träffpunkt Elfdalen har fått beskedet de har väntat på. Jordbruksverket har godkänt deras ansökan och arbetet med att förverkliga drömmen om området går in i nästa fas.

På området runt den gamla gården ska det bland annat byggas en hinderbana för barn, ett tillgängligt utegym, grillplats, vindskydd, hundrastgård och en ny allmän toalett. Allt ska göras i naturmaterial för att passa in i omgivningen. Det kommer att sättas upp orienteringskontroller i skogen bakom området som skolor och allmänheten kan använda. Kommunen ska rensa upp och röja i skogen runt strövområden och runt scenen på hembygdsgården, som även den ska rustas upp och komma i användning igen. Össjökrog ska rustas upp och bli en lokal som går att hyra för fest, möten och andra tillställningar. Fantasistig, konstverk, domarring och skyltar är också något som ska göras i området genom projektet.

Anna Alkner är kommunens EU-samordnare och en av de som jobbat med Träffpunkt Elfdalen.
- Detta är en stor grej för Klippan, säger Anna. Föreningarna och företagen har jobbat hårt och resultatet är fantastiskt. De kommer göra Elfdalen till en pärla för besökare, en riktigt Träffpunkt.

Invigningen av området planeras till sommaren 2019.

Träffpunkt Elfdalen är ett samarbete mellan Klippans hembygdsförening, Klippans kommun, Fyshuset, Klippans scoutkår, OK Kompassen, Leonard Anton, Nordvästpassagen samt Scoutkåren.

Läs mer om Leader och vad ett Leaderprojekt är.länk till annan webbplats