Vill du jobba som lärare i Klippans kommun samtidigt som du utbildar dig?

Publicerad:

Mathilda Jönsson är inne på sitt andra år på den arbetsplatsintegrerade grundlärarutbildingen åk 4-6. Här tillsammans med några av hennes elever på skolgården.

För två år sedan lanserade Högskolan Kristianstad en ny arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning med inriktning mot årskurs 4-6. Nu har utbildningen utökats med en utbildning till ämneslärare för årskurs 7-9 i matematik, fysik och kemi. I utbildningen kombinerar studenterna lärarstudierna med en deltidstjänst som lärare.
Låter detta som något för dig? Ansökan till höstterminen öppnar 15 februari.

Tillsammans med tolv kommuner har Högskolan Kristianstad skräddarsytt en lärarutbildning där studenterna kombinerar studier med en anställning som lärare på en grundskola. På det sättet får lärarstudenterna både lön och arbetslivserfarenhet under studietiden, samtidigt som kommunerna får hjälp att avlasta den rådande lärarbristen.

Jobba i Klippans kommun
I Klippans kommun tar vi emot studenter inom båda inriktningarna. Hos oss anställs grundlärarstudenterna från sitt första läsår, och ämneslärarstudenterna från sitt andra läsår. Du som student får en anställning vid en av våra grundskolor där du arbetar 50 % och studerar på 75 %. Detta upplägg gör att du kan finansiera studierna med en månadslön under utbildningen.

Under studietiden kan du bli anställd på olika skolor inom kommunen. Detta utgår från skolornas behov, men görs också för att erbjuda dig möjlighet att se mer än en arbetsplats och på så sätt få bredare arbetslivserfarenhet.

Ansökan och mer information om utbildningen
Ansökan till höstterminen 2021 öppnar 15 februari och stänger 15 mars.

Läs mer om grundlärarutbildningenlänk till annan webbplats

Läs mer om ämneslärarutbildningenlänk till annan webbplats

Relaterat
Maria Berlin går en skräddarsydd utbildning där hon pluggar till grundlärare och samtidigt jobbar på skola

Följ några av grund- och ämneslärarstudenterna när de bloggar på Högskolan i Kristianstads Instagramlänk till annan webbplats.