Ung

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Är du ung och vill starta och driva företag? Här har vi samlat en mängd intressant läsning för dig. Du kan dels ta del av vad Klippans kommun erbjuder, dels klicka dig vidare via länkarna under rubriken Relaterade länkar och läsa mer hos andra myndigheter och aktörer.

Ung Företagsamhet på Klippans kommuns gymnasieskolor
Ekonomiprogrammet och Handelsprogrammet kan man prova på att starta ett UF-företag i årskurs tre. Även på El- och Energiprogrammet på Tegelbruksskolan finns den möjligheten. Dessutom kan eleverna välja UF som individuellt val.

Vi anordnar sedan två lokala mässor på Åbyskolan där företagen visar upp sig och säljer sina produkter. Det finns även möjlighet att delta på den regionala mässan i UF-företagande.

Som unga företagare är det viktigt att få mycket hjälp och stöd. De båda programmen på Åbyskolan samarbetar med Företagarna i Klippan, och eleverna som driver UF-företag får besöka något av deras frukostmöten.
Företagarna i Klippan delar även ut pris till de tre bästa företagen på skolan vid en ceremoni där företagen får presentera sig och svara på frågor. Vidare har skolan ett samarbete med lokala Swedbank.

Ung Företagsamhet
Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger elever i skolan möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Till elevernas förfogande står även ett Alumni-nätverk bestående av före detta UF-företagare. Ung Företagsamhet finns över hela Sverige genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar. Organisationen stöds av offentliga medel, stiftelser och fonder samt det privata näringslivet. Gå vidare till UF Skåne här.länk till annan webbplats


UF-företag
Under ett läsår driver eleverna ett UF-företag inom ramen för sin gymnasieutbildning. De får komma på sin affärsidé, registrera sitt UF-företag, sälja sina varor och tjänster och de har möjlighet att delta i olika aktiviteter och tävlingar. Alla företag har en rådgivare från näringslivet och i slutet av UF-året avvecklas företaget. Läs mer om UF-företag här.PDF (pdf, 971.3 kB)