Antalet Klippanbor som har skulder hos Kronofogden fortsätter att minska

Publicerad:

Bild på en graf som visar en tydlig minskning av antalet skuldsatta i Klippans kommun. Grafen visar perioden 2010-2021. Mellan åren 2010-2016 ligger antalet på en jämn hög nivå på runt 1100-1150 personer. Sedan går grafen brant neråt från år 2017-2019 till cirka 950 personer. Sen ligger den kvar ganska konstant, med en fortsatt minskning åren 2020-2021.

Grafen visar hur antalet skuldsatta i Klippans kommun har minskat mellan åren 2010-2021. Källa: Kronofogdens statistikrobot.

Ny statistik från Kronofogden visar att antalet personer med skulder hos Kronofogden minskar i landet, men det samlade skuldbeloppet är större än någonsin och växer snabbt – och Klippans kommun är inget undantag. För dig som vill ha stöd för att få ordning på din ekonomi finns kommunens budget- och skuldrådgivare till hjälp.

I Kronofogdens rapport för 2021 ser vi att antalet skuldsatta i Klippan har minskat med 42 personer, från 950 till 908. Det motsvarar 6,36 procent av kommunens vuxna invånare. Den positiva trenden har hållit i sig de senaste åren och tidigare år har Klippans kommun legat i topp fem skuldsatta kommuninvånare i Skåne, men i dagsläget ligger Klippan på 12:e plats.

Marita Stureson, budget- och skuldrådgivare i Klippans kommun, träffar många skuldsatta i kommunen och hjälper dem att få balans i ekonomin genom att få en bild över läget och en plan för hur de ska prioritera om på bästa sätt.

- Att antalet skuldsatta i kommunen minskar varje år är väldigt positivt. Jag träffar många som behöver hjälp med sin ekonomi, både med och utan skulder. Det är viktigt att ta tag i och försöka få rätt på sin ekonomi i början av förloppet om man känner att situationen börjar bli ohållbar, säger Marita Stureson.

Foto på Marita Stureson, budget- och skuldrådgivare i Klippans kommun.

Marita Stureson, budget- och skuldrådgivare i Klippans kommun. Foto: Klippans kommun.

Marita finns här för att hjälpa dig. Vänta inte med att ta kontakt på grund av covid-19. Marita hjälper kommuninvånarna som vanligt. Ni bokar in en mötesform som passar er bäst, fysiskt, digitalt eller på telefon.

- Vem som helst kan få problem med ekonomin. Det händer saker i ens liv som gör att man tappar kontrollen. Känner du att du ofta har svårt att få pengarna att räcka, eller om du måste låna för att betala dina räkningar vill jag att du ska veta att du inte är ensam. Det finns hjälp, och det går nästan alltid att hitta en lösning, säger Marita.

Du bokar tid genom att ta kontakt direkt via telefon eller e-post. Du kan också lämna ett meddelande i kundtjänst så tar Marita kontakt!

Vad kan du få hjälp med?

  • Få överblick över ekonomin
  • Prioritera viktiga betalningar
  • Söka lösningar
  • Räkna ut betalningsförmåga
  • Upprätta hållbara avbetalningsplaner
  • Göra en hushållsbudget
  • Förbereda skuldsanering och fylla i ansökan

Kostnadsfritt och anonymt
Att få budget- och skuldrådgivning är helt gratis och du som kund hamnar inte i några register.

Kontakt
Marita Stureson, budget- och skuldrådgivare
Telefon: 0435-28551
E-postadress: marita.stureson@klippan.se