Antalet skuldsatta hos Kronofogden i Klippan på rekordlåg nivå

Publicerad:

Budget- och skuldrådgivare Marita Stureson

I Kronofogdens rapport för 2019 ser vi att antalet skuldsatta i Klippan har minskat med 113 personer. Marita Stureson arbetar som budget- och skuldrådgivare i Klippans kommun och hjälper invånare med sin ekonomi.

Antalet personer med skulder hos Kronofogden minskar för fjärde året i rad. Inte sedan 1991 har antalet skuldsatta varit så få. Samtidigt fortsätter den sammanlagda skulden att öka. Det visar ny statistik från Kronofogden.

Marita Stureson, budget- och skuldrådgivare i Klippans kommun, träffar många skuldsatta i kommunen och hjälper dem att få balans i ekonomin.

- Klippans kommun har länge legat på topp fem i kronofogdens statistik över skuldsatta. I år har vi halkat ner i listan och hamnat utanför topp tio, vilket är väldigt positivt, berättar Marita.

Förra året sökte 73 klippanbor skuldsanering via kommunens budget- och skuldrådgivare. Vid årsskiftet hade 198 kommuninvånare en pågående skuldsanering, jämfört med 146 året innan.

- Det är glädjande att fler och fler invånare kommer till oss och ser att stödet finns att få. Jag hoppas att antalet skuldsatta i vår kommun fortsätter minska.

Utöver individuell rådgivning har Marita under året varit ute och föreläst på bland annat skolor, familjens hus, Träffpunkten och öppenvården. Framöver kommer Marita komma ut till pensionärsföreningarna och föreläsa för dem. Föreningar och organisationer som är intresserade av föreläsning kring ekonomi, budget- och skuldrådgivning är välkomna att kontakta Marita.

Vill du träffa Marita kan du boka tid för rådgivning genom att ta kontakt med budget- och skuldrådgivaren via e-post eller telefon. Du kan också ta kontakt med kundtjänst.

Relaterat
Budget- och skuldrådgivning för invånare i Klippans kommun