Årets student i Klippan 

Publicerad:

Utifrån läget som vi befinner oss i med anledning av covid-19 kommer vi även i år att behöva anordna studenten på ett annorlunda sätt än traditionellt. 

Vi vet att många studenter haft tankarna på och sett fram emot att få fira studenten på ett mer traditionellt vis. Det är vår högsta ambition att genomföra en så fin och bra student som möjligt för studenterna på examensdagen.

Hur studentdagen i detalj kommer att se ut kommer varje gymnasieskola planera tillsammans med studentrepresentanter/studentkommitté och kommunicera ut till alla studenter och vårdnadshavare inom kort.

Det vi i dagsläget vet är att det inte får hållas allmänna sammankomster med fler än åtta personer. Därför kommer det vara mycket svårt att ha ett samlat utspring med alla klasser ”samtidigt” med en större publik på plats. Det finns också ett förbud om att anordna flakkortege eller motsvarande på stan. Med största sannolikhet skulle det samla grupper på fler än åtta personer.

Respektive skola kommer inom kort att informera om hur studentfirandet kommer att se ut för just deras studenter. Datumen kommer också att skilja sig åt mellan de olika skolorna för att inte för många personer ska samlas utanför skolorna och i centrala Klippan.

Åbyskolan kommer att ha sin student den 11 juni, Flygteknikcenter den 8 juni och Tegelbrukskolan den 10 juni. Exakta tider kommuniceras av respektive skola.

Detta är hur det ser ut idag och beslutet gäller tills vidare. Skulle de nationella rekommendationerna ändras återkommer vi till er med eventuella förändringar.