Avsnitt 4 av Rampljus: The Sounds möter HSO

Publicerad:

En unik världspremiär av klassiskt snitt, det bjuder Rampljus på denna vecka! Dirigenten och kompositören Jonas Nydesjö har arrangerat om The Sounds nya låt Safe and Sound som framförs tillsammans med HSO, Helsingborgs symfoniorkester.

Det är inte första gången The Sounds samarbetar med HSO. Tillsammans spelade de vid invigningen av Helsingborg Arena 2012.
The Sounds är rockbandet från Helsingborg som släppt sex album och under drygt 20 år lagt hela världen för sina fötter. Om inte Corona-pandemin hade satt stopp, hade bandet just nu turnerat i USA.
– Vi har gjort 17 turnéer i USA och kan typ varenda liten håla och varenda väg. Men USA finns kvar och vi har skjutit upp turnén till längre fram, säger Maja Ivarsson.
– Det är helt fantastiskt att sjunga med HSO. En mäktig upplevelse men också lite läskig eftersom det är något som ligger väldigt långt från vår bekvämlighetszon. Man får koncentrera sig och vara på tårna hela tiden. Vi har gjort över 2 000 gig med The Sounds och i vanliga fall kan vi nästan spela i sömnen.
Lyssna på det unika samarbetet mellan Helsingborgs Symfoniorkester och The Sounds i veckans specialavsnitt av Rampljus på stagebackstage.se/rampljuslänk till annan webbplats