Drömskt skogslandskap på Spontan

Publicerad:

Konstnärinnan Henrietta Kozica har smyckat en 6x12 meter stor vägg inne på Spontan, en av lokalerna inne på aktivitetshuset Sågen.

En stor skog har vuxit upp inne i en av lokalerna i aktivitetshuset Sågen. Nu är det ingen trädgårdsmästare som varit i farten utan konstnärinnan Henrietta Kozica som med spray och färgpennor förvandlat en 6 x 12 meter vit vägg till ett lummigt drömlandskap.

Några av er känner säkert igen Henrietta från konstprojektet med Klippansofforna i betong som hon och två andra konstnärer smyckade tidigare i år.

Här kan ni läsa mer om Klippansofforna i betong.länk till annan webbplats

- Det var i samband med betongsofforna som jag fick höra talas om att en stor vägg skulle målas inne på Sågen. Personalen tyckte att min stil skulle passa så jag blev tillfrågad om jag ville måla här vilket jag så klart tackade ja till, säger Henrietta och drar på sig en andningsmask för ansiktet.

Hon skakar en sprayburk så att färgen blandas ordentligt innan hon med svepande rörelser börja lägga på skuggor på en stor blålila trädstam som slingrande sträcker sig upp mot taket inne på Spontan. Den stora lokalen kallas så eftersom den är tänkt att användas till spontanaktiviteter.

- Här kommer pågå en massa kreativ aktivitet som fotboll, innebandy och basket, vilket är jättekul. Förhoppningsvis kan min målning inspirera ungdomarna som kommer hålla till här. Skulle det sen bli märken eller smuts på väggen är det väl inte värre än att man torkar av det eller får man måla om här någon gång i framtiden, säger Henrietta med ett leende.

Henrietta arbetar med oftast med sprayfärg och pennor när hon skapar stora väggmålningar.

Utöver ungdomarnas spontana aktiviteter är det tänkt att man ska använda Spontan till lite större arrangemang som konserter, teater och även kommunfullmäktige.

Vill du se Henriettas fina väggmålning går det så klart bra att besöka Sågen.

Öppettiderna hittar du här.länk till annan webbplats

Konstnären Henrietta Kozica.