Exklusivt samarbete tar Perikles till Konserthuset

Publicerad:

40-årsjubilerande dansbandet Perikles är synonymt med megahiten ”Var ska vi sova inatt”. I veckans Rampljus Special får låten världspremiär i en helt ny och mycket oväntad version. Missa inte sjunde avsnittet av den webbsända programserien Rampljus.

Veckans Rampljus bjuder på en exklusiv världsnyhet. För ett par veckor sedan var det The Sounds nya låt Safe & Sound som fick nytt arrangemang av Jonas Nydesjö och passionerad inramning av Helsingborgs Symfoniorkester. Den här veckan sätter Nydesjö tänderna i dansbandsklassikern Var ska vi sova inatt som fått gammal som ung att dansa runt om i landet ända sedan 1982.
Perikles gav Jonas Nydesjö helt fria händer i sitt arbete, som började hemma vid pianot.
– Jag ville hitta på en ny miljö för låten och började med att skala bort allt som kändes onödigt för en version med orkester. Men jag ville behålla melodin, ackorden och i till viss del den energi som låten har.
Resultatet är en eldig tango som förstås flirtar med originalsången, som ju precis som tangon är musik skapad för att kunna dansas till.
Lars Lundgren, sångare i Perikles, är stolt över det ovanliga samarbetet som gav honom och bandkollegorna rejält pirr i magen.
– Det var speciellt att sjunga med Symfoniorkestern. Kraften från musiken var så stark att jag blev rörd när jag hörde dem spela. Vi kände oss så lyckliga allihop.

Du hittar detta och tidigare avsnitt på stagebackstage.se/rampljuslänk till annan webbplats