Fortsatta restriktioner inom kultur- och fritidsverksamhet

Publicerad:

Då pandemin fortsätter att påverka oss alla kommer nuvarande restriktionerna för kultur- och fritidsverksamhet fortsatt att gälla. Var 14:de dag kommer uppdaterad information om vad som gäller. 

Dessa restriktioner gäller från idag den 22 april och fram till 9 maj

  • Biblioteken har begränsad service. I Ljungbyhed krävs tidsbokning inför besöket. I Klippan och Östra Ljungby krävs ingen bokning. Meröppet i Östra Ljungby är fortsatt stängt. Läs mer under Uppleva och göra.
  • Konsthallen är fortsatt stängd.
  • Musikskolan har individuell undervisning för barn och unga och begränsad gruppverksamhet.

  • Ung Fritid har fritidsgårdarna öppna men med begränsat antal personer i lokalen. Aktivitetsvärdarna håller öppet streetytan i Sågenhuset för mellanstadieelever och med en begränsad mängd besökare.

  • Badhuset och våra friskvårdsanläggningar håller fortsatt stängt för allmänheten. Friskvårdsverksamhet utomhus bedrivs. Läs mer under Uppleva och göra.

  • Föreningar som hyr eller har egna lokaler i till exempel Sågenhuset kan bedriva verksamhet om den sker på ett smittsäkert sätt. Detta gäller främst för barn och unga men även för vuxna om rekommendationer och pandemilagen följs. Ansvaret för detta ligger på respektive förening.

  • Idrottshallar och kommunens inomhusanläggningar hyrs ut till organiserad barn- och ungdomsverksamhet i föreningsregi. Utomhusanläggningar kan hyras ut till vuxenverksamhet om rekommendationer och pandemilagen följs. Ansvaret för detta ligger på respektive förening.
Vi vill inget annat än att få öppna upp vår verksamhet igen, hjälps vi alla åt att hejda smittspridningen kommer vi närmare den dagen då vi åter kan göra det.