Härlig kalasstämning på Familjens Hus

Publicerad:

Kommunalråd Hans-Bertil Sinclair överlämnar en blomsterbukett till Marie Krizsan. Till vänster syns Janet Norén som var med då Familjens Hus startade sin verksamhet för 10 år sedan.

Kommunalråd Hans-Bertil Sinclair överlämnar en blomsterbukett till Marie Krizsan. Till vänster syns Janet Norén som var med då Familjens Hus startade sin verksamhet för 10 år sedan.

Det bjöds på härligt väder och härlig stämning när Familjens Hus firade 10 år som verksamhet.

I 10 år har Familjens Hus i centrala Klippan funnits som en mötesplats för familjer. Här bedrivs hälsofrämjande och stödjande verksamhet i samverkan mellan Klippans kommun och Region Skåne. Verksamheten erbjuder Barnmorskemottagning, Barnavårdscentral, Öppen förskola och Social rådgivning.

Marie Krizsan arbetar som social rådgivare och är en av de sju anställda på Familjens Hus.

- Vår styrka är att vi som arbetar här samarbetar och tillsammans erbjuder en bred kompetens vilket skapar en trygghet för våra besökare som ju behöver olika slags insatser. Allt från de blivande förstagångsföräldrarna som vill ha praktiska tips och råd till de som kanske har det svårt att få ihop familjepusslet.

- Oftast kan vi hjälpa dem här hos oss eller så kan vi lotsa dem vidare till andra verksamheter där ytterligare stöd och hjälp finns att få säger Marie och förklarar att de genom åren har byggt upp ett stort nätverk med aktörer både runt om i kommunen och inom Region Skåne.

Under firandet av Familjens Hus fick barnen blåsa stora såpbubblor, något som uppskattades av Nevina som var där med sin mamma Michelle lilja.

Under firandet av Familjens Hus fick barnen blåsa stora såpbubblor, något som uppskattades av Nevina som var där med sin mamma Michelle Lilja.

Marie är en av dem som varit med sedan starten för tio år sedan och tycker det är härligt med den stora uppslutningen den här dagen.

- Firandet kommer pågå hela dagen och det finns mycket roligt att göra här i dag, inte minst för de yngsta besökarna som får blåsa jättesåpbubblor, pröva lyckan i fiskedammen eller kliva in i den stora brandbilen som är på besök från Räddningstjänsten Söderåsen. Och så bjuder vi givetvis på tårta för såväl ung som gammal, säger Marie och ler.