Insamlingsstiftelse för unga hbtqi-personer

Publicerad:

Fotograf Magnus Ragnvid startar en insamlingsstiftelse för att stödja och uppmärksamma unga hbtqi-person.

Hösten 2020 ställde fotografen Magnus Ragnvid ut sina bilder på Klippans konsthall i utställningen Familiar Face. Utställningen fick stor uppmärksamhet och Magnus berättar att han fick ta emot enormt mycket kärlek och positiv respons. När Klippans kommun köpte fem av Magnus bilder föddes en idé om att skapa en stiftelse för att kunna stödja och uppmärksamma unga hbtqi-personer.

Magnus Ragnvid Insamlingsstiftelse kommer varje år dela ut ett stipendium på 25 000 kronor till en ung (16-25 år) hbtqi-person som är verksam inom media, konst, musik eller annan kulturverksamhet och som är boende och verksam i Skåne.

Arne Amnér, förvaltningschef för kultur och fritid, säger att det här är en liten del av det arbete som kommunen måste arbeta med hela tiden för att göra Klippan till ett inkluderande samhälle där alla känner sig välkomna och kan utvecklas.

Nomineringsarbetet kommer påbörjas våren 2022 och stipendiet kommer delas ut i samarbete med Klippans kommun på Klippans Konsthall under hösten 2022.