Klippan satsar på chefsutveckling

Publicerad:

En organisation med ett gemensamt mål som genomsyras av ett tryggt ledarskap som väcker engagemang och motivation. Och som ska verka för stolthet, både hos medarbetare och invånare. 

Det är ett viktigt mål för oss som kommun, och anledningen till att Klippan kommer satsa på ett utvecklingsprogram för alla chefer. Alla kommunens chefer kommer att genomföra programmet, som kommer stärka såväl kompetens som utveckling av personen i en ledarroll.

Det vi vill göra med programmet är att ge våra chefer förutsättningarna för ett ledarskap som väcker medarbetarnas motivation och engagemang. De ska känna sig trygga i sin roll och se sin och verksamhetens roll i helheten.
- Tomas Rikse, kommundirektör.

Vi är mycket stolta över att vi har hel kontroll på utformning och innehåll i programmet. Vi har inte köpt in en färdig lösning från konsult utan tar in olika experter till de olika områdena, som passar ihop med vad vi vill att programmet ska ge vår organisation.

Glädjande är också att flera av de kompletterande utbildningarna i programmet kommer genomföras med kompetens som vi har i organisationen idag. Bland annat kollegor på HR-avdelningen och i staben.
- Marianne Malm, HR-konsult och ansvarig för utveckling av chefsutvecklingsprogrammet.

Följ arbetet med chefsutvecklingsprogrammet här på klippan.se och på vår LinkedIn-sida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster