Klippans bibliotek öppnar med anpassad verksamhet 11 januari

Publicerad:

Då Regeringen och Folkhälsomyndigheten uppdaterat sina rekommendationer för bibliotek kommer vi öppna biblioteksverksamheten igen den 11 januari. 

Klippans kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stängde därför samtliga bibliotek den 19 december, utom de digitala tjänsterna.
Nu har Folkhälsomyndigheten uppdaterat sina rekommendationer och bibliotek ingår inte längre i de verksamheter som ska hålla helt stängt. Därför kommer vi kunna öppna igen, med anpassad verksamhet.

Uppdateringen av rekommendationerna kom den 22 december och vi hade då redan hunnit göra flera praktiska anpassningar utifrån förutsättningen att biblioteken skulle hålla helt stängt en längre period. Detta gäller exempelvis leveranser och bemanning. Därför har vi inte möjlighet att starta upp direkt.

Från och med den 11 januari kommer vi öppna upp biblioteken, med anpassad service och utbud.

Öppettiderna kommer vara:
Måndag 13.00-17.00 Klippans bibliotek
Tisdag 13.00-17.00 Ljungbyheds bibliotek
Onsdag 13.00-17.00 Klippans bibliotek
Torsdag 13.00-17.00 Östra Ljungbys bibliotek
Fredag 13.00-17.00 Klippans bibliotek

Vi kommer även aktivera meröppet i Östra Ljungby från och med den 11 januari.

Fortsatt gäller rekommendationen att biblioteken inte är en mötesplats. På biblioteket i Klippan kommer delar av lokalen att vara avstängd på grund av ombyggnation.

Detta är utifrån gällande myndighetsrekommendationer. Vi reserverar oss för att det kan komma andra rekommendationer som påverkar biblioteksverksamheten.