Krisberedskapsveckan 11–17 maj

Publicerad:

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst. I årets Krisberedskapsvecka, som precis börjat, lyfter vi människor som en resurs i den pågående krishanteringen.

Krisberedskapsveckan samordnas varje år sedan 2017 av myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Tanken är att man med en årlig informationskampanj ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och i värsta fall krig.

Det rådande läget med Covid-19 ger ett alldeles speciellt utgångsläge för 2020 års Krisberedskapsvecka den 11-17 maj. I hanteringen av pandemin är det många människor som tar ett eget stort ansvar och som därför behöver bli sedda, stärkta och bekräftade.

Därför kommer olika artister varje dag klockan 15 att hylla ett initiativ. Hyllningen kan du följa live på instagramkontot @dinsakerhet. För att använda instagram behöver du ladda ner appen i din telefon.

Du kan också skicka in en personlig hyllning till någon som bidrar till krishanteringen. Den skickar du till sverigehyllar@msb.se.

Vill du veta mer?

På msb.se kan du läsa mer om Krisberedskapsveckan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs broschyren "Om krisen eller kriget kommer" på Din Säkerhet:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (den finns på olika språk)