Kungsfiskareskolan - Klippans nya grundskola

Publicerad:

Vår nya grundskola har fått ett namn - Kungsfiskareskolan

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Rune Persson, berättade om det nya namnet och tackade eleverna för deras engagemang och kreativa namnförslag.

 

Även om skolan ännu inte står klar, så har den idag fått sitt nya namn i en ceremoni med ballonger, skratt och tal. Skyltar med skolans namn, som står under byggprocessen, avtäcktes med fanfar under ceremonin.

- Idag blåser vi fanfar vår grundskolas nya namn – Kungsfiskareskolan. Det är så roligt för våra elever, som med glatt humör har promenerat till namnceremoni idag. De ser fram emot något nytt och större, och är laddade för en utemiljö med multiarena, lekredskap och gröna rum, berättar Rose-Marie Lindahl, rektor, Bofinkenskolan.

Det här var just en dag för eleverna på Bofinkenskolan, som om ett par år kommer att få gå på Kungsfiskareskolan. De har tidigt varit delaktiga i processen för utveckling av en ny skola, i utformning av byggnad, innehåll och utemiljö. Även namnet har de varit engagerade i.

Namnet Kungsfiskareskolan har tagits fram med engagemang från elever, pedagoger, tjänstepersoner och politiker, där alla fått bidra med förslag. Många kreativa namnförslag har varit på agendan. Namnet som det till slut blev, Kungsfiskareskolan, togs av barn- och utbildningsnämnden.

Efter namnceremonin samlades elever och pedagoger åter igen på Bofinkenskolan, för att fira vidare med glass och tårta.

Mer om Kungsfiskareskolan

Under ceremonin samlades elever, pedagoger och rektor från Bofinkenskolan för skratt och fanfar för skolans nya namn.

Det nya namnet får stoltsera på tillfällig skylt under byggprocessen, innan skylt på själva skolan är på plats. Under ceremonin avtäcktes skylten med fanfar från Bofinkenskolans musiklärare Alexandra Persson.

I väntan på att den nya skolan ska bli klar, tar sig fyra nallar ut på resa med förhoppning om spännande äventyr. Här står rektor Rose-Marie Lindahl med Nalle och Bamse. Följ nallarnas resa på #kungsfiskareskolan och nya skolans resa på @kungsfiskareskolan på instagram.

Rose-Marie Lindahl, rektor på Bofinkenskolan, ser tillsammans med barnen fram emot den nya skolan, och är aktiv för att de ska känna sig delaktiga längs processen. Eleverna här har varit extra engagerade i processen, som elevrepresentanter för nya skolans utveckling.

Eleverna berättar:
-Den nya skolan kommer bli jättebra!
-Vi har träffats en gång i månaden för att prata om hur vi vill ha den nya skolan.
-Vi har fått åka till Bjuv och kollat på en skola där. Den var jättebra. Vi fick kolla på möbler, färger och lokalerna. De visade hur de hade gjort på sin invigning.
-Denna skolan ska bli ännu bättre!


För mer information
Ny grundskola i Klippans kommun:
Rose-Marie Bergman, skolchef, Klippans kommun
Tel. 0435-28 000, mejl: rose-marie.bergman@klippan.se

Övriga frågor och kommunikation
Cecilia Röstin, kommunikationschef, Klippans kommun
Tel. 0435-28 600, mejl: cecilia.rostin@klippan.se