Landshövdingen besökte Ljungbergs Tryckeri

Publicerad:

Landshövdingen Anneli Hulthén var på besök på Ljungbergs Tryckeri i Klippan. Med på plats var kommunalråd Kerstin Persson och kommundirektör Tomas Rikse.

Besöket är en del av Anneli Hulthéns turné där hon besöker skånska företag runt om i länet för att få en tydligare bild av hur Skåne utvecklas och vilka utmaningar som företagen ser. Anledningen till att hon valde att besöka Ljungbergs Tryckeri är för att det är ett expansivt och välmående företag i en svår bransch.

- Ljungbergs Tryckeri fick kommunens näringslivspris ifjol, eftersom det är en viktig arbetsplats i Klippans kommun och att de har en hög service- och miljömedvetenhet. Det är bra att Landshövdingen prioriterar att göra företagsbesök, eftersom det är i företagen arbetstillfällena skapas, säger Anders Lindberg, näringslivschef i Klippans kommun.

På plats mottogs Landshövdingen och kommunrepresentanterna av Bengt Ljungberg, VD på Ljungbergs Tryckeri.

- Det är jätteroligt att få åka runt och besöka företag. Jag har varit ute och träffat kommunerna och nu är det kul att få se hur folk jobbar. Detta är det nittonde företaget jag besöker och har många fler inplanerade under våren. Jag tas emot med stort engagemang och det blir roliga samtal, det blir ytterligare en dimension på besöket när även kommunen är med, säger Anneli Hulthén.

Innan det blev rundvandring inne på tryckeriet berättade Bengt Ljungberg om företagets historia och hur han ser på framtiden för branschen.

- Min farfar startade företaget 1909 och nu är det fjärde generationen som driver företaget. Mycket har förändrats sedan starten och samhället förändras hela tiden. I koncernen arbetar 84 personer och de flesta kommer från närområdet, berättar Bengt Ljungberg.

- De stora utmaningarna för oss är konkurrensen med webben och sociala medier. En annan är att det saknas yrkeskompetens och det tar tid att lära upp nya anställda, fortsätter Bengt Ljungberg. Men trots detta så expanderar vi och ska bygga ut våra lokaler. Jag tycker vi har ett bra läge här i Klippan, Klippan ligger strategiskt rätt och allt finns i närheten. Det är därför jag älskar Klippan och kommer aldrig vilja flytta härifrån.
 

Bengt Ljungberg, Anneli Hulthén, Karin Rosqvist, Kerstin Persson och Tomas Rikse.


På rundturen fick Anneli Hulthén se hela processen på tryckeriet, från det att de tar emot beställningen från kunden som ska korrigeras så det blir rätt i slutprodukten, till tryckningen och till sist bindningen.

Efter besöket åkte Anneli Hulthén vidare till Perstorp för att titta på ett annat företag där.

Bengt Ljungberg visar upp en häftning för Anneli Hulthén och Kerstin Persson.