Landshövdingsbesök i kommunen

Publicerad:

Landshövdingen Anneli Hultén besökte under onsdagen, 13/9, Ljungbyhed för att få se hur Ljungbyhed Parks framtid berör långt många fler än oss i Klippans kommun.

Under besöket fick Anneli Hultén information om de olika verksamheterna i Ljungbyhed Park. Representanter från Ljungbyhed Air, Flygteknikcenter och Trafikflyghögskolan visade upp den stora utvecklingspotential som området erbjuder alla aktörer, och passade även på att presentera nya spännande projekt som är på gång på området.
Klippans kommun är en del av Ljungbyhed Air och med på besöket var både Klippans kommuns kommunalråd och kommundirektör. Även representanter från PEAB, Lunds universitet samt Folkuniversitetet var på plats.

- Den potential som finns på Ljungbyhed Park när det gäller bland annat flygrelaterad verksamhet är unik, inte bara för Sveriges vidkommande utan även när det gäller övriga Europa. En satsning i det lilla kan ge mångdubbel payoff, säger Kerstin Persson, kommunalråd i Klippans kommun.

- Ljungbyhed Park är ett fantastiskt forum för samarbete mellan näringsliv och kommun; och om vi vågar utveckla, så kan vi vara en del i flygets framtid, säger Tomas Rikse, kommundirektör i Klippans kommun.

Besöket avslutades med en rundvandring på Flygteknikcenter där det nyinköpta planet Gulfstream IV visades upp och rektor Mats Salomonsson berättade om utbildningen. Även elever från den nystartade drönaroperatörsprogrammet var på plats och berättade om sin utbildning.

Läs artikeln från HD om besöket.länk till annan webbplats