Miniutställning om spanska sjukan i kommunhusets foajé – eller se bilderna här på webben

Publicerad:

För ungefär hundra år sedan härjade spanska sjukan i Klippan och i världen. Precis som dagens pandemi, påverkade den samhället stort. I kommunhusets foajé kan du se en miniutställning om spanska sjukan. Du kan också se den från utsidan av kommunhuset, om du helt enkelt bara har vägarna förbi.

Utställningen är en del av Arkivens dag, som firas i hela Sverige den 14 november (länken öppnas i nytt fönster)länk till annan webbplats. Årets tema för Arkivens dag är "Svart på vitt". I Klippan visar vi en del av det material som finns i vårt kommunarkiv och som handlar om hur spanska sjukan påverkade Klippan med omnejd för ett sekel sedan.

Om vi backar tillbaka ungefär hundra år i tiden finner vi ett Klippan med betydligt färre invånare, men ett blomstrande affärsliv, industrier och hantverkare. Den pågående Corona-pandemin idag för tankarna tillbaka till dåtiden och spanska sjukan, som härjade både här och runt om i världen.

Ett stort tack till Klippans hembygdsförening (länken öppnas i nytt fönster)länk till annan webbplats som lånat ut en del rekvisita till utställningen!

Utställningen är på plats en månad. Du hittar kommunhuset på Trädgårdsgatan 12 i Klippan.

Du kan också titta på bilderna här på webben.

Välkommen!