Nackanätverket möttes på Sågen

Publicerad:

Lars Hultin är ungdomschef på Klippans kommun.

Kultur och fritidsförvaltningen stod som värd när Nackanätverket träffades under den årliga konferensen.

Under två dagar, 11-12 oktober, stod Klippans kommun som värd när medlemmar ur Nackanätverket träffades för den årliga konferensen.

- Nackanätverket består av sju mellansvenska kommuner som arbetar med utveckling och uppföljning av fritidsgårdsverksamhet för tonåringar. Det är fritidsledare från Nacka, Tyresö, Haninge, Jönköping, Mjölby, Gotland och så vi från Klippan, berättar Lars Hultin, ungdomschef på Klippans kommun.

Konferensen hölls inne på Spontan, en stor lokal för spontanidrott som ryms inne på aktivitetshuset Sågen. Deltagarna lyssnade till föredrag och samtal fördes om årets teman som var europeiska riktlinjer för öppen ungdomsverksamhet, tillgänglighet och våldspreventivt arbete.

På schemat ingick även en guidad tur av Sågen där besökarna fick se alla lokaler, men de fick även prova på några av de aktiviteter som föreningarna utövar i det stora aktivitetshuset.

- Man blir så klart stolt över att jobba här på sågen och på Klippans kommun när många av besökarna imponerades över hur vi lyckats samla så många föreningar, fritidsgården och ett café i samma byggnad, säger Lars Hultin.