Natur och kultur i skön förening i veckans Rampljus

Publicerad:

Vad har en populär plastväska i regnbågens alla färger gemensamt med ekoodlade grönsaker och surdegspizza? Perstorp förstås! Välkommen till den elfte och nästsista delen i den webbsända programserien Rampljus.

7 500 själar. Eller 46 personer per kvadratkilometer. Det är invånarantalet i Perstorps kommun. Det är med andra ord gott om plats att röra sig på för programledarparet Sasha Becker och Nils Dernevik när de besöker plastens paradis – ättikspritens välkonserverade centralort.

I veckans avsnitt av Rampljus njuter vi av hållbart odlade grönsaker hos Ekoforia, den lilla gården med stora ambitioner när det gäller permakultur och självhushållning. Syskonen Jiglund bjuder på egenskrivna låtar och så besöker vi Plastens hus som är Sveriges enda plastmuseum. Möt också Maria Kulle, skådespelare på Helsingborgs stadsteater, samt den spännande skulptören och bildkonstnären Lone Larsen. Äntligen är det dags för ett nytt inspirerande avsnitt av Rampljus, fullt av utflyktstips och lokala inslag. Se det och tidigare program på stagebackstage.se/rampljuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster