Nu börjar Skräpplockardagarna i Klippan

Publicerad:

Stiftelsen Håll Sverige Rent anordnar tillsammans med Sveriges kommuner arrangemanget Skräpplockardagarna som är till för att väcka barn och ungdomars engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling.

När barn och unga plockar skräp ute i naturen och i sin närmiljö skapas medvetenhet kring nedskräpning. Det menar stiftelsen Håll Sverige Rent som arrangerar Skräpplockardagarna.

- Det här är ett jättebra projekt som engagerar barn och ungdomar redan i skolåldern, säger Katia Lilja som arbetar som miljöstrateg i Klippans kommun och är den som ansvarar för Skräpplockardagarna i kommunen.

Under vecka 20 kommer Klippans kommun engagera sig lite extra i evenemanget. Ett flertal förskolor, skolor och föreningar har anmält sig till Skräpplockardagarna och omkring 1 000 elever från kommunen kommer att ge sig ut med soppåsar som ska fyllas med skräp de hittar under sitt uppdrag.

- Det är härligt att se att så många engagerar sig. Samtidigt blir jag inte förvånad eftersom Klippan är en kommun där invånarna bryr sig om miljön och hur det ser ut i naturen, säger Katia och berättar att det under veckan även kommer publiceras en liten artikelserie på kommunens hemsida.

Den kommer handla om skräp vad som händer när det hamnar i naturen och i stadsmiljö. Det blir även en artikel om och hur tobaksrökning påverkar miljön.

- Skräpplockardagarna vänder sig visserligen till barn och ungdomar men det är bra om vi alla hjälper till att skapa en trivsam och ren miljö, säger Katia.

Läs mer om projektet.länk till annan webbplats