Nya skateparken i Klippan snart klar

Publicerad:

Lars Hultin är projektledare för den nya skateparken i Klippan.

I snart ett år har planeringen och arbetet kring att bygga en skatepark i Klippan pågått. Den 12 maj invigs den nya skateparken med uppvisningar, musik och mat.

En skatepark har efterfrågats länge i Klippan och nu är den snart färdigställd. Parken är framtagen av kommunen tillsammans med en grupp engagerade ungdomar som varit med och ritat upp den. Hinder har gjutits i betong på asfalten som tidigare varit en basketplan.

Den nya skateparken är till för alla invånare i Klippans kommun och är utformad så att alla kan vara med och åka. Lars Hultin har hand om projektet och har sett till så att ungdomarnas önskemål har mötts i utformningen av parken. Det är företaget Pivotech som har utformat parken och de som bygger är ENR scandinavia AB.

- Efterfrågan om en skatepark har funnits länge. Vi har träffat ungdomarna och vi har tillsammans tagit fram ritningen över skateparken. Det ska bli kul när parken öppnar för allmänheten och vi på Ung Fritid i Klippan hoppas och tror att den kommer bli väl använd. Vi har köpt in skateboardar och hjälmar som kan lånas av de som inte har egna, och vi tittar just nu på hur det ska gå till rent praktiskt, säger Lars.

Ritning över hur skateparken kommer se ut.

Den 12 maj är det dags för invigningen av skateparken. Det kommer bli en fullspäckad eftermiddag med uppvisning och skateskola med Tösabidarna, livemusik från skatepunkbandet Keyframes och målning med sprayfärg med konstnärsduon Brohemia. Bjärhus gårdsbutiks kommer sälja lokalt producerad mat och så långt som det räcker kommer matbiljetter att delas ut till alla som åker i parken. Actionbolaget kommer vara på plats och visa produkter från sin skateshop. Föreningen AllaKan kommer finnas på plats med sina rullstolar. Lokalpolitiker kommer hålla invigningstal.