Nyinvigning av Familjens hus

Publicerad:

Marie, Kajsa, Malou och Åse på Familjens hus flätar band.

Idag nyinvigde Familjens hus sitt nya koncept med tal, bandflätning, fika och ansiktsmålning.

Familjens hus har funnits sedan våren 2012 och finns till som en mötesplats och för att stötta familjer. Där bedrivs hälsofrämjande och stödjande verksamhet i samverkan mellan Klippans kommun och Region Skåne.

Nu har även barnmorskorna från Region Skåne flyttat in på Familjens hus, och därmed utökas utbudet och nu finns möjligheterna att erbjuda råd, stöd och samvaro till föräldrar, blivande föräldrar och anhöriga. På Familjens hus finns det nu tillgång till barnmorskor, BVC, öppen förskola och social rådgivning.

Under nyinvigningen hölls flera tal avpolitiker och personal från verksamheten. Alla konstaterade att med den nya utökningen av verksamheten har föräldrar nu möjlighet att träffa kompetent personal redan innan barnet har kommit. Alla tycker det är viktigt att föräldrarna får ett bra stöd och det är bra att kommunen samverkar med Region Skåne.

Föräldrarna som är med och besöker nyinvigningen ser positivt på verksamheten och tycker om att komma dit.

- Vi kommer hit varje tisdag och torsdag för att få komma ut och träffa andra föräldrar och barn, säger Michelle Brodén.

- Vi är här varje vecka. Det är skönt att komma hit för här kan jag ta det lugnt och ta en kopp kaffe medan barnen kan leka med varandra. Mina barn tycker om att pyssla och leka här, säger Mikki Qvick.

Michelle Brodén och Mikki Qvick med sina barn.