Restaurang Senioren öppnar för lunchservering igen

Publicerad:

Den 12 januari slår restaurang Senioren upp portarna igen och välkomnar åter seniorer in på en lunch. 

Sedan pandemin bredde ut sig har restaurang Senioren hållit stängt, men nu börjar den efterlängtade lunchserveringen igen. Den 12 januari öppnar vi restaurangen för alla pensionärer i Klippans kommun.

Lokalen ägs av bostadsbolaget Treklövern och restaurangen bedrivs av Klippans kommun. Under året har diskussioner förts på vilket sätt parterna kan hitta nya sätt att samnyttja lokalen för att vara både en lunchrestaurang och resterande tid också en gemensamhetslokal för trygghetsboendet.

- Treklövern och kommunen har skrivit ett nytt avtal, där det nu endast är köket som hyrs ut och resterande av lokalen lånas under tiden för servering. Upplägget möjliggör att hyreskontraktet kan överlåtas till en privat krögare, vilket hade varit ett drömscenario för både kommunen och bolaget, säger Ulrika Ericsson, VD på Treklövern.

Vid lunchtid kommer allt uppfattas som det var innan pandemin. Restaurangen kommer vara öppen för alla seniorer som vill äta.

- Jag ser fram emot att restaurangen öppnar igen, vi vet att den har varit saknad bland våra gäster. Vi kommer göra vad vi kan för att göra en så trygg och säker miljö som möjligt för våra gäster genom att vara noga med avstånd mellan borden och gäster, uppmuntra till god handhygien samt inför tallriksservering i stället för bufféservering, säger Lill Spenninge, måltidschef i Klippans kommun.

Restaurang Senioren ligger på Östra Nygatan 1 i Klippan och har öppet måndag till fredag klockan 11.30-14.00.

Dagens lunch kostar 80 kronor för pensionärer och 90 kronor för övriga.

Vi kommer servera en dagens rätt med ett fiskalternativ. Till detta kommer det finnas ett intressant vällagat salladsbord med soppa som det går att ta som en liten förrätt och även nybakat bröd samt måltidsdryck. Det går även att få soppa med alla tillbehör som varmrätt. Efter detta kommer det att bjudas på kaffe och en liten kaka.

Som ytterligare alternativ kommer vi ha en matig veckans sallad med tillbehör för samma pris som lunchen i övrigt.

Vi kommer även ha en liten dessert som kommer säljas till ett förmånligt pris.

Veckomatsedlar publiceras här på kommunens hemsida.

Vi önskar gamla och nya gäster välkomna igen.